Blog & Actualiteit

Nieuws

Profiteer van bedrijfsdata door slimme mobiele ERP-oplossingen

Profiteer van bedrijfsdata door slimme mobiele en ERP-oplossingen
22-11-2016

Hoe gaat u effectief om met bedrijfsdata? En hoe kunnen mobiele en ERP-oplossingen deze versterken? In dit artikel verkennen we de kracht van bedrijfsdata in combinatie met mobiele en ERP-oplossingen.

Over bedrijfsdata binnen uw bedrijf

Binnen uw bedrijf verzamelt u ongelofelijk veel data. Of het nu gaat om CRM-gegevens, factuurgegevens, verkooporders, certificaten of (digitale) documenten. Deze berg aan data groeit elke dag weer.

Data voorzien van herkenbare componenten, is zogenaamde gestructureerde data. Als eenvoudig voorbeeld: een relatie met informatie als klantnaam, e-mailadres, ordernummer en afleveradres is gestructureerde data. Elk component is voorzien van metadata, zodat computers er mee overweg kunnen.

De meeste data is echter ongestructureerde data: informatie die niet bestaat uit duidelijk herkenbare en van metadata voorziene componenten. Denk hierbij aan losse e-mails, Excel-lijsten, pakbonnen, tekstdocumenten, werkbonnen en andere relevante informatie die analoog wordt geregistreerd.

Slimme ERP-software

Om zoveel mogelijk gestructureerde data te verzamelen binnen één database, werken bedrijven met ERP-software. Gegevens hoeven slechts één keer te worden ingevoerd omdat binnen alle afdelingen wordt gewerkt wordt met één softwarepakket.

ERP-software verzamelt automatisch gestructureerde data

Met ERP-software wordt automatisch enorme aantallen gestructureerde data verzameld, bewerkt en bewaard. Door ook externe processen zoals order en factuurstromen met klanten en/of leveranciers te integreren wordt de bedrijfsdata automatisch verrijkt.

Functie gerelateerde software

Omdat medewerkers steeds meer tijd- en plaatsonafhankelijk toegang willen hebben tot voor hen relevante informatie is het van belang deze software toe te spitsen op de eindgebruiker. Niet alleen op kantoor, maar ook met mobiele software en apps. Gegevens kunnen hierdoor overal opgevraagd worden en direct worden aangevuld of gewijzigd. Denk hierbij aan medewerkers in de productie, het magazijn, de sales, field service en de chauffeurs.

Maak optimaal gebruik van bedrijfsdata

Door uw bedrijf te laten werken met ERP-software waarin alle bedrijfsprocessen zijn geïntegreerd, verzamelt u door het hele bedrijf heen gestructureerde data. In tegenstelling tot ongestructureerde data is deze koppelbaar, te analyseren, in de database op te nemen en te standaardiseren.

Optimaliseer met bedrijfsdata niet alleen interne maar ook externe processen

Door het toevoegen van mobiele oplossingen zit de software verwerkt tot in de diepste vezels van uw bedrijf en kan deze data tijd- en plaatsonafhankelijk worden opgevraagd, gewijzigd of aangevuld. Naast het delen van bedrijfsdata naar medewerkers kan deze ook gedeeld worden via koppelingen en portalen met en naar klanten en leveranciers, zo maakt u met slimme mobiele en ERP-software echt effectief gebruik van uw bedrijfsdata.

Vragen over het verzamelen van bedrijfsdata en het juist toepassen van slimme mobiele en ERP-oplossingen? Neem dan contact op met Microsign Bedrijfssoftware. Wij helpen u graag verder.