Blog & Actualiteit

Nieuws

Terugblik Inspiratiemiddag voor Sales

15-11-2017

In oktober vond de Inspiratiemiddag voor Sales plaats. Tijdens de inspiratiemiddag stond centraal hoe voor u de software voor sales-doeleinden zo effectief mogelijk in te richten en te gebruiken is en hoe u  medewerkers en klanten automatisch van de juiste informatie kan voorzien.

Een korte definitie van sales is: alle werkzaamheden die gericht zijn op het werven van nieuwe klanten en het blijven verkopen aan bestaande klanten. Dit was dan ook het uitgangspunt voor deze Inspiratiemiddag: kennis en ontwikkelingen delen die deze werkzaamheden efficiënter kunnen laten verlopen. Nieuwe functionaliteiten en opties zijn deze middag gelanceerd. Daarbij is uitgebreid ingegaan op voor sales relevante modules en oplossingen met speciale aandacht voor het beschikbaar maken van informatie binnen AMF voor uw buitendienstmedewerkers en klanten middels mobiele toepassingen, portalen en apps.

We zijn begonnen met een totaaloverzicht van AMF Bedrijfssoftware (AMF) voor sales en een directe integratie van AMF met mobiele toepassingen zoals AMF Portable Relatiebeheer en -Verkoop, maar ook klant- en bestelportalen. Vanuit de markt (uw klanten) is er een groeiende vraag naar op de smartphone te installeren apps voor het inzien van productinformatie, het aanmaken van (service-)opdrachten of bijvoorbeeld het plaatsen van orders. Met al deze toepassingen is het mogelijk om vanuit meerdere omgevingen de informatie binnen AMF beschikbaar te stellen aan buitendienstmedewerkers, klanten en leveranciers.

Omdat niet iedereen op de hoogte is van de standaardmogelijkheden van AMF is er in eerste instantie ingegaan op bestaande functionaliteit en aansluitend op nieuwe ontwikkelingen in de modules Relatiebeheer, Contactpersonenbeheer, Digitaal Documentbeheer en Offerte en Verkoop. Vanuit het Activiteitendashboard is het bijvoorbeeld nu mogelijk een relatie op een Google-kaart te tonen, of vanuit Relatiebeheer een selectie naar wens op een kaart te tonen. Denk hierbij aan een selectie van prospects of klanten in een bepaalde regio en/of met een bepaalde omzet. Ook is ingegaan hoe u met extra kenmerken binnen relaties deze nog verder kan segmenteren. Binnen Offerte en Verkoop is het nu ook mogelijk om kleuren aan een specifieke status te koppelen om direct een duidelijk overzicht te hebben. Naast de eenvoudige Offerte naar Word-koppeling is ook de uitgebreide variant hiervan gelanceerd waarmee regels vanuit AMF naar Microsoft Word geïmporteerd en geëxporteerd kunnen worden. Digitaal Documentbeheer is daarnaast ook steeds verder geïntegreerd in vrijwel elke module en het is nu ook mogelijk om zelf nieuwe typen documenten aan te maken. Voor een uitgebreide opsomming van gepresenteerde en nieuwe functionaliteiten: bekijk de PowerPoint-sheets aan het einde van dit artikel.

Nieuw is het Product Informatie Management, waarmee uitgebreide productspecificaties op artikelniveau automatisch te integreren en beheren zijn middels integratie met externe catalogi als IceCat en EZ Base. Hiermee is het ook mogelijk om direct documenten zoals (technische) handleidingen en productflyers automatisch te koppelen aan een artikel.

Tijdens deze middag is ook de AMF – Mailchimp-koppeling gelanceerd. MailChimp is wereldwijd de meest gebruikte marketingtool voor het opmaken, verzenden en rapporteren van onder andere nieuwsbrieven. Met deze integratie is het, kort omschreven, mogelijk om selecties binnen AMF aan Mailchimp-lijsten te koppelen en aan-/afmeldingen direct te verwerken. Door de integratie met de Uitgebreide Mailingwizard binnen AMF is het mogelijk een selectie te maken op bijvoorbeeld verkoop- of servicehistorie en kunt u deze selectie direct exporteren naar een MailChimp-lijst. Een uitgebreide en zeer krachtige marketingtool!

Afsluitend zijn de verschillende rapportagemogelijkheden binnen AMF vanuit de salesgedachte de revue gepasseerd. Denk hierbij aan de Reporter, het Financieel Dashboard, ODBC-koppelingen, overzichts-e-mails vanuit SQL en de nieuwe integratiemogelijkheid met Microsoft Power BI.

Tevreden kunnen wij terugkijken op een tweetal succesvolle Inspiratiemiddagen. Dagen waarin in een korte tijd veel onderwerpen en ontwikkelingen zijn besproken. Specifieke onderwerpen welke hun nut in de praktijk al hebben bewezen en door verschillende organisaties inmiddels worden toegepast. Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over bijvoorbeeld specifieke functionaliteit of toepasbaarheid van oplossingen? Neem dan contact op met uw consultant of accountmanager.

De verschillende presentaties terugkijken? Dat kan: