Blog & Actualiteit

Nieuws

De Google Maps API sleutel 

Google Maps API Key
13-07-2020

Aangezien er nog geregeld geïnformeerd wordt naar de Google Maps API key brengen wij deze graag nogmaals voor u onder de aandacht. Download hier uw handleiding voor het aanmaken van een eigen API key.

Handleiding Google Maps API sleutel

Waarom een Google Maps API sleutel? Bij het gebruik van de Google Maps plug-ins kan er worden gevraagd om een API key. Vanuit AMF de toon op kaart functionaliteit verschijnt deze melding als er meerdere items op de kaart worden getoond. U kunt hier doorwerken zonder eigen API key, echter wordt er een gelimiteerd aantal items op de kaart getoond. Vanuit de Planningsmodule is deze key altijd vereist.

Sinds 11 juni 2018 vereist Google deze API key om gebruik te maken van de Maps functionaliteit, voorheen bood Google deze gratis aan. Als u een eigen API key heeft aangemaakt krijgt u maandelijks 200 dollar gratis tegoed, dit is voor de meeste klanten meer dan voldoende. De instellingen die je bij Google moet doen zijn helaas best ingewikkeld, daarom hebben we voor het gemak deze stap-voor-stap handleiding gemaakt. De handleiding kunt u hier downloaden.