Overal toegang tot data met de BedrijfsApp!

Geef medewerkers en klanten mobiel toegang tot voor hen relevante gegevens met uw eigen BedrijfsApp. Geef 24/7 inzicht in gegevens en documenten en laat uw data mobiel bijwerken. Een BedrijfsApp is het verlengstuk van uw interne bedrijfsprocessen. Geheel in uw eigen huisstijl op te maken en eventueel direct te koppelen met uw ERP-applicatie!

Uw eigen app, van plan tot realisatie

Uw eigen app, van plan tot realisatie

Of u nu een geniaal nieuw idee of beschikt over voorbeelden van een bestaande BedrijfsApp, bij Microsign bent u aan het juiste adres. Wij ondersteunen het hele proces, van uw eerste idee tot lancering van uw BedrijfsApp in de Apple- en Google Play Store.

Een app is een belangrijk instrument ter promotie van uw merk. In de communicatie met uw klanten (of eindgebruikers) en als onderdeel van uw bedrijfsproces. Niet voor niets komen er elke dag duizenden nieuwe apps bij. Voorbeelden van goede apps met toepassingen voor bedrijven zijn:

  • een bestel-App voor klanten;
  • het kunnen opvragen van productinformatie;
  • het delen van handleidingen;
  • de registratie van producten;
  • de uitvoering van keuringen en certificeringen;
  • de uitvoering van inspecties;
  • het delen van een digitale productcatalogus;
  • en het aanmaken contracten of abonnementen.

Het voordeel van een app voor bedrijven is dat deze geoptimaliseerd is voor de telefoon en/of tablet, gebruikers hebben de BedrijfsApp 24/7 onder handbereik. Daarnaast heeft een BedrijfsApp ten opzichte van een webbased omgeving zoals een website of portaal veel voordelen. Voorbeelden hiervan zijn het kunnen aanroepen van een camera en de telefoon, het opvragen documenten en het offline-gebruik.

Bij Microsign is het mogelijk om native-BedrijfsApps te laten ontwikkelen voor verschillende platformen waaronder iOS en Android.

Het succes van een BedrijfsApp

Om een BedrijfsApp succesvol te laten zijn dient deze vooral eenvoudig en vraaggericht te zijn. Een website geeft een klant vaak een enorme hoeveelheid informatie. Een BedrijfsApp geeft echter direct antwoord op specifieke vragen. Voorbeelden van deze vragen zijn: “is mijn bestelling al verzonden?” of “tot hoe lang loopt mijn servicecontract?”. Een goede BedrijfsApp is niet een website in het klein, maar biedt een totaal andere en vaak specifiekere gebruikerservaring. Deze gebruikerservaring kan bijdragen aan het succes van uw merk of organisatie.

Bij Microsign is het mogelijk om BedrijfsApps native te laten ontwikkelen voor verschillende platformen waaronder iOS en Android.

Microsign realiseert effectieve BedijfsApps met een professionele uitstraling en geheel in uw eigen huisstijl. BedrijfsApps die onder uw bedrijfsnaam direct zijn te downloaden uit de diverse app-stores.

Microsign ontwikkelt uw BedrijfsApp

Er zijn inmiddels vele soorten apps in omloop, van productinformatie en registratie tot games. Microsign Bedrijfssoftware ontwikkelt en levert al bijna 40 jaar ERP-applicaties. Zes jaar geleden zijn wij gestart met de ontwikkelingen van diverse BedrijfsApps. Voorbeelden van deze reeds ontwikkelde apps zijn: gericht op voorraadbeheer en het opstellen van (energie)contracten. Andere voorbeelden zijn een sales-app, een app met checklisten voor keuringen en een bestel- en offerte-app.

Connectie met uw bedrijfssoftware

De door Microsign ontwikkelde apps voor bedrijven staan niet op zich zelf. De BedrijfsApps communiceren rechtstreeks en in tweerichtingsverkeer met een onderliggende database en/of ERP-applicatie. Voordeel hiervan is dat uw data centraal wordt opgeslagen en beheerd. Door het online en real-time ophalen van informatie gaat een BedrijfsApp veel verder dan enkel een eenvoudig invoerformulier. Medewerkers en klanten beschikken met een BedrijfsApp altijd over relevante informatie, kunnen deze aanvullend opvragen of desgewenst muteren.

Het App-ontwikkelingstraject

1. Het plan
Het plan bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst uiteraard het idee voor de App die u wilt laten ontwikkelen. Wat de App moet kunnen en welke doelgroep u ermee wilt bedienen. Aan de hand van uw wensen en eisen wordt er een concept met schermvoorbeelden opgesteld en wordt er gekeken of realisatie binnen het door u gestelde budget mogelijk is. Gedurende het hele proces is het belangrijk om te blijven bewaken dat de App krachtig en functioneel wordt, hierbij geldt: “less is more”. Ook de technische keuzes vinden in dit stadium plaats; omdat elke techniek zijn eigen voor- en nadelen heeft is het belangrijk om hier de juiste keuze in te maken. Uiteraard zullen wij u hierin adviseren.

2. Ontwikkeling
Tijdens de ontwikkelfase wordt het concept omgezet in een definitief design voor de App. Deze fase is belangrijk inzake het finetunen van het gebruikersgemak en de hiermee samenhangende gebruikerservaring. De App wordt zo krachtig en aantrekkelijk mogelijk gemaakt door middel van de juiste menu’s, kleuren, grafische vormgeving en lettertype. Bij het design hoort uiteraard ook een aansprekend en herkenbaar icoon, want dat is vaak het eerste beeld dat een gebruiker ziet. Microsign werkt voor de grafische vormgeving in deze fase nauw samen met uw marketingafdeling of extern ontwerpbureau. Nadat de App is gebouwd wordt deze uitgebreid getest alvorens deze beschikbaar wordt gesteld voor uw klanten of eindgebruikers.

3. De promotie
Net zo belangrijk als een goed idee; de ontwikkeling en het testen is de promotie van de App. Een goede marketing en lancering zorgt er mede voor dat de App een succes wordt. Dat laatste is niet een taak van Microsign, wij vinden het echter belangrijk dat daar vanaf het begin goed over nagedacht wordt. Als de App veel gebruikt wordt en bijdraagt aan uw succes geeft dat ons ook de meeste voldoening!

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Betrek met uw eigen BedrijfsApp medewerkers en klanten direct in uw bedrijfsproces!
meer informatie

U wilt een eigen BedrijfsApp? Neem vrijblijvend contact met ons op!

36