Laat u inspireren door een van onze klanten

Klantverhalen

Triogen

Triogen levert installaties, genaamd Organic Ranking Cycle (afgekort ORC), waarmee op kosten-besparende en milieuontlastende wijze elektriciteit uit bestaande productieprocessen wordt opgewekt. Met deze innovatieve installaties wordt restwarmte omgezet in groene stroom.

Per ORC kunnen 350 woningen van stroom worden voorzien, maar bedrijven kunnen het ook voor hun eigen energie- voorziening inzetten. Hiermee draagt Triogen wezenlijk bij aan de oplossing van het globale opwarmings- probleem. Restwarmte en afvalgas wordt verwerkt tot groene stroom: dat klinkt niet alleen heel mooi, dat is het ook! De ORC van Triogen is dé oplossing voor verwerking van (afval)warmte. Zet in op vooruitgang met technische innovatie: uw portemonnee en het milieu varen er wel bij.

TurbinewielIn 2001 werd de basis voor de ORC gelegd, met als doel restwarmte te gebruiken zodat deze niet in het milieu terecht zou komen. De restwarmte waarmee de centrale wordt aangestuurd, kan divers zijn: uitlaatgassen van industriële processen (zoals in de metaalsector en de voedingsmiddelen- industrie), glasfabrieken, houtverwerkingsbedrijven, stortplaatsen en dergelijke. Ook de fakkels uit de olie-industrie zijn een prima bron om via de ORC groene stroom op te wekken. Voorop staat dat de uitlaattemperatuur van de restwarmte boven de 350 graden Celsius is. In 2006 begon de productie van de ORC en sinds die tijd zijn er voortdurend verbeteringen doorgevoerd. Compleet nieuw is het ontwikkelde turbinewiel van titanium dat een langere levensduur heeft en geschikt is voor hogere toerentallen. Nieuwe ontwikkelingen vinden plaats in samenwerking met o.a. de Technische Universiteit Delft. De spin-off van dit soort ontwikkelingen is enorm. In een half jaar tijd is het aantal banen bij Triogen van zes naar zeventien gegaan. De vraag naar de ORC groeit en daarmee de werkgelegenheid. Bovendien gaat het ook nog eens om hoogwaardige banen. Eind 2011, toen Triogen stond voor de keuze voor een nieuw financieel pakket, was één van de belangrijkste eisen dat deze software aansloot op de innovatieve gedachte van de organisatie. De keuze viel hierbij op AMF.

“Innovatie ontmoet Innovatie”

Microsign Bedrijfssoftware verzorgt sinds eind vorig jaar de financiële software voor Triogen. Robert Wientjes, controller: “Vanuit het verleden had ik al ervaring met AMF. Wij wilden echter bij onze keuze niet over één nacht ijs gaan en hebben diverse leveranciers uitgenodigd. Na een uitvoerige en objectieve selectie kwamen wij toch al snel op AMF uit. Met name de eenvoud in gebruik, de betaalbaarheid en de uitgebreide rapportagemogelijk-heden, standaard maar ook middels Excel, waren voor ons van doorslaggevend belang. AMF is inmiddels onmisbaar voor onze financiële administratie.”