Laat u inspireren door een van onze klanten

Klantverhalen

Vitotherm

Vitotherm te Pijnacker is de Nederlandse leverancier en producent van low NOx-brander- installaties, CO2-units en CO-detectieapparatuur welke hun toepassing vinden in o.a. de tuinbouw, de industriële en utiliteitssector alsmede asfaltcentrales.

De door Vitotherm ontwikkelde en geproduceerde branders, CO2-units en CO-detectieapparatuur vinden inmiddels hun weg over de gehele wereld. De branderinstallaties worden geleverd voor verschillende brandstoffen zoals gas, olie, LPG, biogas en bio-olie.

Brander Vitotherm

Vitotherm heeft een jarenlange ervaring in bovenstaande sectoren waardoor haar klanten verzekerd zijn van een hoogwaardig en doorontwikkeld product. Het succes van Vitotherm is te verklaren door de korte lijnen tussen Vitotherm en haar klanten: de ervaringen van haar klanten worden direct verwerkt in nieuwe ontwerpen en producten.

Dat is mogelijk omdat bij Vitotherm het gehele proces van ontwerp, productie en service in eigen beheer wordt uitgevoerd. Elke brander wordt klantspecifiek gebouwd en als geen ander is Vitotherm hierdoor in staat een innovatief product te leveren dat perfect aansluit op de behoefte en wensen van haar klanten. Aan het woord is Wouter Voortman, directie van Vitotherm: “Vitotherm heeft een lange historie die teruggaat tot de eerste helft van de vorige eeuw.

Al in 1950 is begonnen met het bouwen van machines voor tuinbouwbedrijven. Het ontwikkelen van een zo goed mogelijk product heeft hierbij vanaf dag één centraal gestaan. Zo kon het bedrijf uitgroeien tot het huidige Vitotherm, met producten die behoren tot de meest betrouwbare en geavanceerde in de markt. Alles ontwikkeld, gebouwd en onderhouden door onze eigen vakmensen.” Ondanks het huidige economische klimaat heeft Vitotherm de wind flink in de zeilen. Wouter Voortman: “Onze branders zijn breed inzetbaar. Wij hebben op tijd de bakens verzet naar industriële toepassingen in o.a. de chemie en stadsverwarming. Tuinbouw is nog steeds een belangrijk afzetgebied maar dan vooral in groeilanden als Noord-Amerika, Mexico en Rusland. 80% van onze omzet genereren wij inmiddels buiten Nederland.

Daarnaast zijn wij recentelijk een samenwerking aangegaan met het Italiaanse Riello, ’s werelds grootste branderproducent met een productie van 500.000 branders per jaar. Deze samenwerking omvat naast het bundelen van kennis ook een flinke uitbreiding van ons leveringsprogramma. Wij kunnen nu branders leveren in de complete range van 1,5 kilowatt tot 50 megawatt.”

Hoogwaardige service

Na levering en ingebruikstelling houdt het voor Vitotherm niet op. Zo beschikt men over een eigen SCIOS-gecertificeerde service- en storingsdienst. Wouter Voortman: “Doordat wij het gehele proces van ontwerp tot productie in eigen beheer hebben zijn wij als geen ander in staat service en onderhoud op onze branders te verlenen. Dit geeft onze klanten de maximale zekerheid en continuïteit. Eventuele modificaties kunnen wij ter plekke of in onze eigen werkplaats uitvoeren, de klant kan als het moet erop wachten. Welke andere leverancier kan tegenwoordig deze service nog bieden?

“Het volledige administratieve proces van service en onderhoud is geïntegreerd binnen één applicatie”

Wouter VoortmanEen goede dienstverlening naar onze klanten is uitsluitend mogelijk met behulp van een goede registratie. Om deze reden maken wij sinds 2000 gebruik van de service- en onderhoudsmodule van Microsign Bedrijfssoftware. Als een servicemonteur op pad gaat naar een storing dan is het wel handig dat hij de juiste onderdelen bij zich heeft. Al onze verkochte apparatuur en onderhoudshistorie is vastgelegd in AMF Parkmanager. Zo hebben onze servicemonteurs precies inzicht in welke apparatuur ze aantreffen en welke werkzaamheden of reparaties eerder zijn uitgevoerd.

Tevens genereren wij vanuit AMF de periodieke onderhoudsopdrachten en eerste inspecties. Dankzij het geïntegreerde systeem met o.a. facturatie, productie en financieel worden werkzaamheden en onderhoud automatisch gefactureerd en doorgeboekt naar onze administratie. Wij zouden er niet aan moeten denken om in dit proces nog handmatige handelingen te moeten verrichten. Met Microsign hebben wij een partij in huis welke met ons meedenkt en waar wij zeer tevreden over zijn.”

“Meer inzicht in onderhoudshistorie en er worden geen onderdelen meer vergeten te factureren”

Als vervolgstap op de AMF service- en onderhoudsmodule heeft Vitotherm recentelijk de mobiele service- en onderhoudsapplicatie AMF Portable (Field Service) in gebruik genomen. Wouter Voortman: “Wij hebben hoge verwachtingen van AMF Portable. Hiermee digitaliseren wij onze papieren werkbonnen. De te verwachten voordelen zijn: beter inzicht en snellere verwerking van uren en verbruikte materialen, volledige en snellere facturatie en servicemonteurs die ter plekke inzicht hebben in de onderhouds en garantiehistorie van het te onderhouden product, ook in ad hoc-situaties.”

Over AMF Portable

AMF Portable is onderdeel van AMF Bedrijfssoftware. In de combinatie van AMF Parkmanager (de service- en onderhoudsmodule) en AMF Planning biedt dit een complete serviceoplossing. AMF Portable kan eventueel geïntegreerd worden met een routeplanner. Middels een optioneel portal geeft u uw klanten inzicht in de aanwezige apparatuur, wanneer onderhoud heeft plaatsgevonden en wanneer dit gepland staat. Kortom, één geïntegreerde serviceoplossing voor al uw automatiseringsvraagstukken. Unieke kenmerken van AMF Portable zijn de flexibele en eenvoudige inrichting waardoor deze applicatie precies afgestemd kan worden op uw behoeften en wensen, de volledige integratie met de AMF Service- en onderhoudsmodule (dus geen import of export middels interfaces) en de mogelijkheid om automatisch naar de offline modus te gaan bij geen of een slechte internetverbinding met behoud van alle functionaliteit.

Niet voor niets maken organisaties als Alluance, Scan Coin (o.a. onderhoud geldautomaten Rabobank), B.sis (onderhoud en levering kassasystemen C1000 en Jumbo) en Mennens (o.a. levering staalkabels en certificering hijsmateriaal) gebruik van AMF Portable.