Implementatietraject

Verschillende organisaties verkopen of produceren soms hetzelfde maar zijn niet hetzelfde. Gelukkig maar. Doordat u zich in de markt kunt onderscheiden doen klanten graag zaken met u en niet met een ander.

Juist omdat geen enkele organisatie gelijk is, biedt standaardsoftware veel inrichtingsmogelijkheden. Het meest eenvoudige voorbeeld hiervan is hoe uw factuur eruit ziet. Vaak is het ingewikkelder, hierbij valt te denken aan rapportages of koppelingen met externe partijen zoals leveranciers of een webshop, of zelfs hele afwijkende processen waarbij specifieke aanpassing van de software nodig is. De meerwaarde van nieuwe software is derhalve niet alleen afhankelijk van de mogelijkheden die deze software u biedt, maar nog veel belangrijker is een vakkundige implementatie hiervan en welke keuzes hierin worden gemaakt.

De belangrijkste succesfactor voor een geslaagde implementatie is of u en uw softwareleverancier elkaar goed begrepen hebben en het wel over hetzelfde hebben.
Nog voordat u tot aanschaf van standaardsoftware over gaat of opdracht tot implementatie geeft wilt u graag inzicht hebben in de te verrichten investeringen, inzet van eigen medewerkers en doorlooptijd. Dit kan alleen door middel van een goede inventarisatie waarbij uw wensen en eisen in kaart gebracht zijn en hier overeenstemming over is. Doel is vooraf met elkaar een zo goed mogelijke route te bepalen. Tussentijdse wijzigingen kunnen immers grote gevolgen hebben voor zowel inrichting als doorlooptijd en dus kosten.

Implementatiemethodiek

Om u de maximale zekerheid op een geslaagde implementatie te bieden heeft Microsign een unieke implementatiemethodiek ontwikkeld waarbinnen uw wensen en eisen centraal staan. Daarnaast biedt deze implementatiemethodiek u voldoende keuzemomenten waarin u zelf het heft in handen heeft. De eerste vraag die wij met elkaar gaan beantwoorden is of de invoering van nieuwe software aan uw verwachtingen gaat voldoen en voldoende gaat opleveren. Zo niet, zal Microsign u ook een eerlijk advies geven. Ons doel is immers niet de eenmalige verkoop van software, maar het aangaan van langdurige en succesvolle relaties.

Om te waarborgen dat er een systeem wordt opgeleverd dat voldoet aan uw wensen, hanteert Microsign Business Software een implementatiemethodiek, bestaande uit acht stappen. Door middel van deze overzichtelijk afgebakende acht stappen houdt u controle over het traject en zorgen onze consultants voor een goede begeleiding.

De acht stappen zijn:

1. Inventarisatie;
2. Indicatief voorstel;
3. Uitvoering Toepasbaarheidsonderzoek (TPO) en definitief voorstel;
4. Projectbesturing implementatie;
5. Implementatie van de testomgeving;
6. Trainen van eindgebruikers;
7. Acceptatie en livegang;
8. Nazorg.

Microsign Business Software
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Contactgegevens
T 088 850 9650
E info@microsign.nl
Copyright Microsign Business Software 2024
Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap