van de Zaag

van de Zaag

Van de Zaag Bedrijfswagens is live met AMF klantenportaal.
Jaarlijks worden door van De Zaag meer dan veertienhonderd bedrijfswagens voorzien van op maat gemaakte interieurs en uitgerust met intelligente voertuigelektronica. Vaak gaat het om een totaalpakket inclusief de installatie van WEBFLEET Fleetmanagement systemen.

Het Numansdorpse bedrijf, opgericht in 2004, is uitgegroeid tot een solide organisatie welke vandaag de dag fleetowners kan ontzorgen. Niets is statisch en daarom laat van De Zaag het product- en dienstenaanbod flexibel meegroeien met de veranderende eisen en wensen van haar relaties. van De Zaag heeft alle disciplines onder één dak, van advies en ontwerp tot en met productie, installatie en support waarbij er waar nodig intensief wordt samengewerkt met producenten.

Het leveren van een totaaloplossing en alles in eigen hand houden heeft geresulteerd in een trouw en autonoom groeiend klantenbestand. Niet voor niets is van De Zaag trots op klanten als Evides, Facilicom Group en Willems Vastgoedonderhoud.

“Vanaf nu kunnen wij onze klanten 24/7 van actuele informatie voorzien”

De vraag vanuit van De Zaag was eenvoudig. Danny Reedijk, mede-eigenaar van De Zaag:
“Wij willen onze klanten graag 24/7 van actuele informatie kunnen voorzien én ondersteunen in hun verkoopproces. Het is niet meer van deze tijd dat klanten ons moeten bellen en dat dan vervolgens iemand bij ons moet gaan uitzoeken welke bedrijfswageninrichting bij welk model bedrijfswagen hoort, welke opties er mogelijk zijn of wat de status is van lopende orders. Al deze informatie staat in ons ERP- systeem; wij moesten het alleen nog op eenvoudige wijze beschikbaar stellen aan onze klanten. Met deze wensen hebben wij Microsign benaderd; gelukkig hadden ze al diverse klantenportalen ontwikkeld met eenzelfde vraagstelling waardoor er al een hele uitgebreide basis lag. Enkele weken nadat het eerste gesprek heeft plaatsgevonden konden wij al aan de slag met de inrichting en het testen van ons portaal. Inmiddels werken de eerste klanten naar volle tevredenheid met ons klantenportaal. Ons bedrijf is klaar voor de toekomst!”

van De Zaag maakt gebruik van de volgende functionaliteiten binnen het portaal:

  • Uitgebreide productinformatie met voor klanten de mogelijkheid om te bestellen of direct zelf een offerte aan te maken;
  • Klanten kunnen zelf offertes bijwerken (regels toevoegen, aanpassen of verwijderen) en deze accorderen. Na accordering krijgt de offerte een specifieke status, waarna van De Zaag de offerte een- op-een kan doorzetten naar verkoop en planning;
  • Inzien van openstaande posten en het downloaden van (kopie-) facturen;
  • Orderstatus inzien zoals backorder, verzonden of gefactureerd;
  • Documentbeheer met de mogelijkheid om voor klanten offertes en/of opdrachtbevestigingen te downloaden.

De voordelen van een klantenportaal:

Het klantenportaal biedt niet alleen voordelen voor de van De Zaag klanten, maar ook voor de eigen organisatie. Door het klantenportaal te koppelen aan het ERP-systeem, kan informatie uit meerdere modules gecombineerd worden en kunnen werkzaamheden verder geautomatiseerd worden.

Met een klantenportaal kun je o.a.:

  • Slimmer en efficiënter verkopen, doordat klanten zelf offertes kunnen aanmaken en bestellingen kunnen plaatsen;
  • De informatievoorziening tussen de klant en de interne organisatie (verder) automatiseren, door beide bijvoorbeeld automatisch inzicht te geven in de orderstatus, planning en facturatie;
  • 24/7 informatie geven en service bieden over bedrijfswagen configuraties/-inrichtingen, producten en diensten;
  • Dezelfde (of zelfs betere) service leveren met minder medewerkers. Een portaal geeft klanten een autonome mogelijkheid om informatie op te vragen. Dit voorkomt onnodige belletjes, uitzoekwerk en terugbelverzoeken.

 

Langerak de Jong

Langerak de Jong

Voor koffie, kantinebenodigdheden en (koffie)automatenservice maken veel bedrijven gebruik van de diensten van Langerak de Jong. De vrachtwagens en servicebussen van het bedrijf kom je dan ook veelvuldig tegen op de Nederlandse wegen. In gesprek met Han Marinusse, logistiek directeur, over de automatisering en integratie van sales, logistieke en serviceprocessen bij dit dynamische bedrijf.

Sinds 1933 is Langerak de Jong een begrip in haar branche. Het bedrijf, gevestigd in Zoetermeer, heeft in haar magazijn van 5800 mruim 3000 verschillende producten op voorraad. Binnen de afdelingen verkoop, telesales, logistiek en service zijn zeventig medewerkers werkzaam. Met unieke diensten als het experience-center, routeverkoop, full-service automatenverzorging en een eigen technische dienst worden bedrijven, scholen, instellingen en sportverenigingen volledig ontzorgd op het gebied van ‘food en non-food’.

De start van een succesvolle samenwerking

Persoonlijk contact met bestaande en potentiele klanten is  erg belangrijk voor Langerak de Jong. Om alle klantinformatie en klantcontacten te registreren is er vijftien jaar geleden gestart met de module AMF Relatiebeheer van Microsign Bedrijfssoftware. Het kunnen aanmaken en beheren van interne taken was en is hierin nog steeds een belangrijke functionaliteit. Op basis van de interne taken is er inzicht en grip op de opvolging van taken en weet iedereen wat er van hem of haar wordt verwacht. Een onmisbare tool voor werknemers en leidinggevenden. Doordat de software modulair is uit te breiden kon Langerak de Jong in 2012 een aantal grote vervolgstappen voorwaarts maken op het gebied van automatisering.

‘De uitbreiding bestond in eerste instantie uit de integratie van onze Service- en Onderhoudsprocessen in AMF Bedrijfssoftware. Voordat wij hiermee binnen AMF aan de slag gingen werd er vooral gewerkt met vele soorten papieren afvinklijsten wat veel voorbereiding vergde en de handmatige verwerking nadien koste ons veel tijd. Ook was de contractfacturatie van verhuurde koffiemachines erg onoverzichtelijk en veel werk. Door de integratie en automatisering van de serviceprocessen wordt elke machine vanuit de verkoopmodule een zogenaamd ‘technisch gegeven’ (serviceobject) waar een contract aan kan worden gehangen. Deze komt bij de contractfacturatie nu altijd naar voren en zo wordt er niets meer vergeten’, aldus Han Marinusse.

Doordat de serviceopdrachten, koffiemachines, contracten en de serviceklant aan elkaar gekoppeld zijn, heeft Langerak de Jong nu een overzicht in de kosten en baten per machine en per klant, zowel in onderhoud als in verhuur. Ook is er geen discussie meer welke afspraken er voor welke klant gelden, alles is namelijk gestructureerd en overzichtelijk vastgelegd. Bij een opdracht kijkt het systeem automatisch of een klant een contract heeft. Deze opdracht kan vervolgens via een grafische planning worden ingepland bij een operator.

Langerak de Jong

Integratie van Field Service en binnendienst

Han Marinusse vertelt verder: ‘Na de automatisering van de interne serviceprocessen was de aansluiting van de servicebuitendienst (operators), een logische volgende stap.  Monteurs kwamen namelijk elke dag naar kantoor om werkbonnen op te halen. Zij werkten deze werkbonnen vervolgens op papier af waarna deze door een administratief medewerker op kantoor werd overgenomen in het systeem. Dit kostte veel tijd, was foutgevoelig en de werkwijze was niet flexibel. Met de inzet van de field service-app van AMF Bedrijfssoftware wordt er nu veel efficiënter gewerkt. Ingeplande opdrachten zijn via de visuele planning direct digitaal beschikbaar op de telefoon of tablet van de monteur. Elke dag ziet de monteur welke klanten bezocht moeten worden, kan op locatie historie van machines inzien, zijn uren en materiaal boeken en een klant digitaal laten aftekenen. Na afronding van een opdracht ontvangt de klant automatisch een werkbon en verandert de status op kantoor naar ‘opdracht afgerond’. Alle administratieve handelingen zijn direct geregistreerd en verwerkt. Door de digitalisering kunnen de monteurs nu zelfs direct vanaf huis de werkdag beginnen!’

Routeoptimalisatie door vergaande groei

‘Vanwege de groei van de organisatie groeide het aantal bezoeken bij klanten. Het plannen van de operators, hierbij rekening houden met klantvoorkeuren, kostte onze planner steeds meer tijd. Microsign had ervaring bij andere klanten met automatische routeplanning, waardoor wij hier in 2017 ook voor hebben gekozen. Voor ons belangrijke planningskenmerken registreren wij daarom nu op klantniveau. De ene klant wil bijvoorbeeld bezoek hebben ingepland op een specifieke dag of tijdstip. Ook is het mogelijk dat vanwege technische kennis een specifieke operator moet worden ingepland. Op basis van deze geregistreerde data kan er nu door de software automatisch een voorstel voor de route worden berekend. De planner kan dit voorstel overnemen of eventueel nog aanpassen waarna deze in de grafische planning wordt overgenomen en zichtbaar is op de telefoon of tablet van de operator. Door optimalisatie van onze routeplanning kunnen wij uitbreiding van de transportcapaciteit uitstellen.’

De kracht van geïntegreerde software

‘Met de huidige automatiseringsgraad hebben wij in onze organisatie al veel bereikt. Knelpunten zijn zichtbaar geworden, processen aaneengesloten en administratieve handelingen sterk verminderd. De sterke groei van de organisatie kunnen wij dankzij automatisering opvangen met een beperkte groei van ons personeelsbestand. Door te werken met AMF Bedrijfssoftware is er daarnaast voor ons veel inzicht ontstaan en is het voor ons mogelijk ons serviceniveau steeds verder te verhogen. Vijftien jaar geleden is de samenwerking tussen Langerak de Jong en Microsign begonnen, AMF Bedrijfssoftware heeft zich bewezen en is ondertussen niet meer weg te denken uit onze
organisatie!’

 

De Waal | Machinefabriek – Scheepstechniek

De Waal | Machinefabriek – Scheepstechniek

Machinefabriek de Waal is sinds 1938 een begrip in de Nederlandse en Europese scheepsbouw. Onder de naam Stuwa©  voert De Waal een complete eigen lijn aan systemen en producten, in het bijzonder op het gebied van voortstuwing en manoeuvreren van schepen.

Met haar strategische ligging langs het drukst bevaren rivierengebied in Nederland kunnen schepen tot 150 meter lang bij De Waal afmeren. Gebruik makend van twee scheepsliften, vier torenkranen, drie afmeerkades, twee productielocaties en meerdere kantoren is De Waal de ideale partner voor de maritieme sector. In gesprek met Marco de Waal, derde generatie en lid van de Raad van Bestuur: ‘De praktisch uitvoerende kennis van onze ‘mannen’, onder andere in de productie en op de werf, zijn het kapitaal van ons bedrijf. Alle overige, indirecte kosten worden met AMF Bedrijfssoftware tot het minimale beperkt.  Symbool voor ons vertrouwen in Microsign Bedrijfssoftware is de lange samenwerking: al bijna 30 jaar!’

‘Door te werken met één ERP-systeem worden al onze indirecte kosten geminimaliseerd’

In de loop der jaren zijn vrijwel alle processen  binnen Machinefabriek De Waal geautomatiseerd met AMF Bedrijfssoftware. Belangrijk en leidend in veel processen is de Projecten module, ook wordt gewerkt met Relatiebeheer, Offerte, Verkoop, Inkoop, Voorraad, Financieel en Telebankieren. ‘Door de integratie en samenwerking van alle modules voorkomen we veel dubbele handelingen, verzamelen we data binnen één database en kunnen deze altijd snel opvragen en analyseren’.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

een-van-de-loodsen-van-de-waal

Eén van de loodsen van De Waal

Projectenbeheer en deelprojecten

‘Aangezien we een diversiteit aan machines hebben staan is de Projectenmodule zo ingericht dat onder andere elke machine, scheepslift en torenkraan zijn eigen tarief heeft. Kosten zijn eenmalig ingesteld en gebaseerd op aanschaf en afschrijving. Ditzelfde geldt voor de manuren; elke werknemer heeft zijn eigen tarief, afhankelijk van ervaring en opleiding. Per nieuw project worden zowel de manuren als de machine-uren ingeboekt, die vervolgens doorstromen naar Verkoop, Facturatie, Grootboek en Telebankieren. Overigens zijn sommige projecten zo uitgebreid dat deze voor het overzicht opgedeeld worden in deelprojecten. Ideaal is dat we eenvoudig kunnen zoeken op debiteurcode, schipnummer en fase met jaartal en klusnummer, het juiste project kunnen we altijd eenvoudig terugvinden. Binnen de projecten is een onderverdeling op aangenomen werk en uitvoering op regiebasis. Met AMF Bedrijfssoftware hebben we voor, tijdens en na uitvoering inzicht en grip op onze projecten’.

‘Voor, tijdens en na uitvoering inzicht en grip op projecten’

Omgang met samengestelde producten

Omdat veel onderdelen en producten uit samenstellingen bestaan, worden deze binnen de voorraadmodule als eindproducten samengesteld. Op basis van onderdelen kan per samenstelling direct de verkoopprijs en standaardprijs worden berekend. Samenstellingen worden eenvoudig gereed gemeld op voorraad. Artikelen worden als één component op een project geboekt, als voorraad afgeboekt en uiteindelijk gefactureerd.

(tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Op de proefstand worden alle powerpacks vooraf getest

Op de proefstand wordt vrijwel alle powerpacks vooraf getest

Schroefassen draaibank tot maar liefst twaalf meter

Schroefassen draaibank tot maar liefst twaalf meter

Montage Easyflow roersysteem

Montage Easyflow roersysteem op de Govert Senior in één van de scheepsliften

Grip op Service en Onderhoud

Recent heeft De Waal gekozen voor integratie van de Service- en Onderhoudsmodule. Marco de Waal: ‘Omdat inzage in en het verwerken van (service) opdrachten veel werk kostte in externe applicaties, is gekozen voor deze integratie binnen ons bestaande ERP-systeem. Belangrijk is dat de Service- en Onderhoudsmodule geheel geïntegreerd is met de Projectenmodule, daar projecten in uitvoering leidend voor ons zijn’. Vanuit de Projectenmodule worden toegepaste producten en onderdelen (technische gegevens) toegevoegd en deze kunnen doorgezet worden naar de Service- en Onderhoudsmodule. Aangezien een schip tijdens zijn levensduur gemiddeld vijf keer wordt verkocht is het unieke ENI-nummer (Europees scheepsidentificatienummer) hier leidend. Per schip kan eenvoudig en snel worden ingezien welke technische gegevens er zijn toegepast onder welk project en is inzage in alle gekoppelde relevante informatie mogelijk. Met de implementatie van de Planningsmodule kunnen (service-)opdrachten per onderdeel worden aangemaakt, ingepland en beheerd. Met de mobiele app AMF Portable kunnen servicemonteurs deze vervolgens volledig digitaal afhandelen. Ook kunnen hiermee jaarlijks terugkerende  IVR-keuringen (stuurwerkkeuringen) met digitale checklists in Werkendam of op locatie door service en onderhoudsmonteurs worden afgehandeld.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

De roerbouwhal volop in bedrijf

De roerbouwhal volop in bedrijf

‘De software zit als een warme jas om ons bedrijf heen’

Verdere integratie

De nog verdere integratie van de Service- en Onderhoudsmodule wordt momenteel geïmplementeerd, onder andere met een Outlook-koppeling (Exchange) voor het automatisch aanmaken van service-opdrachten vanuit e-mailberichten. Ook op andere vlakken zijn er nog automatiseringswensen, bijvoorbeeld het automatiseren van de inkomende factuurverwerking. ‘De ontwikkelingen staan bij Microsign gelukkig niet stil, we zien voortdurend nieuwe functionaliteit. Door de modulaire opzet kunnen we nieuwe software eenvoudig aanvullen op ons ERP-systeem’. De fijne samenwerking en persoonlijke band in combinatie met de focus op minimale indirecte kosten is succesvol gebleken: ‘AMF zit als een warme jas om ons bedrijf heen.’

Anbecom automatisering & telecom

Anbecom automatisering & telecom

Met een team van enthousiaste ICT-professionals is Anbecom al sinds 2004 een belangrijke ICT-dienstverlener voor het MKB.

Omdat het de natuurlijke drive van het team is om klanten te helpen zoals zij zelf ook graag geholpen willen worden, biedt Anbecom ICT-oplossingen die meer inhouden dan alleen een geavanceerd stukje techniek. Helpen zit ze in de genen en dat is wat de klant merkt! Of het nu gaat om het leveren en installeren van hardware, software, clouddiensten, telefonie, het bewaken en onderhouden van systemen, telefonische helpdeskondersteuning; Anbecom regelt het. Ben Kok, oprichter en eigenaar van Anbecom: “Anbecom kenmerkt zich door een no-nonsense cultuur. Wij zíjn een MKB-organisatie en dénken als een MKB-organisatie. Wij begrijpen hierdoor als geen ander de behoefte van onze klanten en hechten ook zeer aan persoonlijk contact. Geen automatisch gegenereerde e-mails met ticketnummers, maar gewoon direct de hulp die op dat moment gewenst is”.

Directeur Anbecom

“AMF onderscheidt zich vooral door haar flexibiliteit.”

Door constante groei van het bedrijf liep men tegen de grenzen van het toenmalige softwarepakket aan. Wensen ten aanzien van nieuwe bedrijfssoftware waren dat er een mogelijkheid moest zijn om flexibel te koppelen met externe partijen zoals leveranciers, en dat het een integrale oplossing voor alle bedrijfsprocessen moest zijn, inclusief een financiële administratie. Speerpunten hierbij waren een goede bewaking en afhandeling van supportmeldingen, facturatie van abonnementen en contracten, en dat alle resultaten en kosten direct zichtbaar zijn in het financiële pakket.

De belangrijkste doelstelling was het verkorten van de werkprocessen en het terugdringen van administratieve handelingen. Moest men voorheen veel dezelfde informatie in meerdere omgevingen registreren en bijhouden, dat alles is met AMF Bedrijfssoftware in één oplossing geautomatiseerd. Ook een grote stap voorwaarts is dat de buitendienst-engineers al hun uren en materialen via een tablet kunnen verwerken en zo geautomatiseerd  onderdeel van het proces uitmaken. Afgehandelde werkopdrachten worden direct bij het bezoek via tablet getekend en administratief verwerkt. Dat was het einde van de handgeschreven werkbon! Bij de oriëntatie naar nieuwe bedrijfssoftware kwam Anbecom in 2014 in contact met Microsign Bedrijfssoftware. De eerste contacten en de demonstratie verliepen prettig en professioneel, aldus Ben Kok. Duidelijk was dat AMF zich sterk onderscheidde door haar flexibiliteit.

Dankzij de vele mogelijkheden kon de inrichting van de software volledig afgestemd worden op de werkwijze van de organisatie. Voor Anbecom was en is dit een groot pré. Het advies van Ben Kok naar organisaties die zich oriënteren op nieuwe bedrijfssoftware: ‘Besteed veel tijd en energie aan de voorbereiding, neem ruimschoots de tijd voor de testfase en bespreek tot in detail wat je wensen zijn’. Momenteel wordt er binnen Anbecom naar volle  tevredenheid met AMF gewerkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende modules: AMF CRM, Offerte & Verkoop, Service & Onderhoud, Voorraadbeheer, Financieel, Inkoop en de mobiele oplossing voor de buitendienst (AMF Field Services). De afhandeling en facturatie van abonnementen met diverse looptijden en uitbreidingen op deze abonnementen worden volledig binnen AMF beheerd en bewaakt. Ook een sterk punt is dat er op eenvoudige wijze professionele offertes gemaakt kunnen worden, waarin zowel eenmalige als periodieke kosten kunnen worden opgenomen. Voor de nabije toekomst staan AMF Telebankieren, OCR Scan en Herken en uitgebreide managementrapportages op het verlanglijstje van Anbecom.

Van Dijk Heftrucks

Van Dijk Heftrucks

Van Dijk Heftrucks uit Genemuiden is een familie- bedrijf met ruim veertig jaar ervaring in de verkoop en het onderhoud van Linde vorkheftrucks en aanverwante transportmiddelen.

 In 1966 start de eerste generatie Van Dijk met een smederij gericht op landbouwmechanisatie. Begin jaren zeventig wordt de focus verlegd van landbouwmechanisatie naar intern transport en wordt Van Dijk Heftrucks officieel dealer van het merk Linde. Sindsdien is het bedrijf specialist op dat gebied. Daarnaast heeft van Dijk Heftrucks een ruime keus occasion machines. Deze worden volledig gereviseerd en gereconditioneerd aangeboden. De diverse modellen kunnen naar wens worden aangepast door de mast, cabine en extra hydraulische functies te wijzigen. Verder kan er eindeloos worden gevarieerd met voorzetapparatuur, die beschikbaar is voor talloze toepassingen. Voor vakkundig onderhoud en reparaties beschikt Van Dijk over een eigen serviceafdeling.

Picture1

Een goede aanvulling op de service en het onderhoud van heftrucks is Van Dijk Bandenservice. “De bandenservice is een belangrijke bedrijfsactiviteit geworden waarbij wij ons naast personenauto’s en vrachtauto’s ook richten op heftruckbanden en andere semi-industriële toepassingen”, aldus Wim van Dijk, technisch manager en verantwoordelijke voor de automatisering bij Van Dijk.
Wim van Dijk: “Door de constante groei van ons bedrijf liepen wij tegen de grenzen van ons toenmalige softwarepakket aan; wij werkten met teveel verschillende systemen en verloren daardoor het overzicht. Wat wij met name misten was een goed inzicht in de kosten en baten per heftruck, dit zowel in verhuur als onderhoud. In januari 2004 zijn wij van start gegaan met AMF Bedrijfssoftware. Omdat een collega-bedrijf, Hefmatic BV, ook met AMF van Microsign werkt maakte dit voor ons makkelijker om voor Microsign te kiezen. Alle activiteiten welke wij door de jaren heen hebben ontplooid zijn binnen AMF onder-gebracht. Nu hebben we duidelijk inzicht in de kosten en baten per heftruck. Ook kunnen we onder andere servicecontracten, werkorder-administratie, verhuur en huurcontracten kwijt in AMF.” Na het automatiseren van de backoffice kwam de behoefte om de servicemonteurs te automatiseren. Om deze reden is in 2008 gestart met AMF Portable Field Service. AMF Portable is een draadloos platform voor de buitendienstmedewerkers en logistieke processen welke direct gekoppeld is met de Backoffice. Serviceopdrachten of regulier onderhoud wordt via het grafische planbord ingepland, de serviceopdrachten verschijnen vervolgens bij een van de servicemonteurs op de laptop of tablet en worden volledig digitaal afgehandeld. Voordeel hiervan is dat servicemeldingen real-time kunnen worden ingepland en opgepakt.

Picture2Door de digitale verwerking kunnen de busvoorraden automatisch worden aangevuld, en komen verbruikte materialen, onderdelen en bestede uren automatisch op de digitale werkbon, die de klant vervolgens weer via de laptop of tablet kan ondertekenen. Servicemonteurs hebben daarnaast, ook buiten kantoortijden, inzicht in de service-objecten bij een klant (of hier wel of geen onderhouds- contract op zit) en in de bijbehorende onderhoudshistorie. Met name bij spoedopdrachten is dit erg makkelijk. Daarnaast kan er door deze volledige integratie veel eerder en foutloos worden gefactureerd. Wim van Dijk: “Dankzij de huidige automatisering is het mogelijk om elke onderhoudsbeurt en elk verbruikt product een storingscode mee te geven. Hiermee kunnen we per klant inzichtelijk maken waar voor hen de grootste kostenpost ligt en nemen we een
adviserende rol in met betrekking tot het gebruik van de heftrucks. Indien een bepaald onderdeel vaker dan regulier wordt vervangen kunnen wij onze klanten hierop attenderen.

Een mooi voorbeeld is een klant waar rij-motoren erg vaak vervangen moesten worden, wat resulteerde in hoge onderhoudskosten. Het vermoeden was dat het defect aan deze rijmotoren een andere oorzaak had. Nadat het een en ander uitgesloten kon worden bleek dat de heftrucks gebruikt werden voor het wegduwen van zwaar materiaal in plaats van tillen waarvoor heftrucks gebouwd zijn. De heftrucks gingen hierdoor slippen en deze rijmotoren werden teveel belast. Door software slim in te zetten hebben wij ook een signalerende functie en zijn hierdoor van meerwaarde voor onze klanten.

Voor het interne administratieve proces wordt er alweer enige tijd gebruik gemaakt van het volledig digitaal factureren en document-beheer. Alle documenten die vanuit AMF verzonden worden zijn daardoor voor iedereen die geautoriseerd is compleet inzichtelijk, volledig te doorzoeken en daardoor eenvoudig op te vragen. Daarnaast kunnen alle inkomende documenten geautomatiseerd worden toegevoegd. Geen grote archiefkasten en eindeloos zoeken maar altijd alles bij de hand.

Wij willen vooral een duidelijk inzicht in de kosten en opbrengsten per heftruck”

Na de volledige interne automatisering was er de behoefte om geautomatiseerde koppelingen te leggen met leveranciers. Zo is er onder andere met de grootste leverancier, MotracLinde, een rechtstreekse koppeling voor bestellingen en facturen. Vanuit AMF worden bestellingen rechtstreeks bij MotracLinde in het systeem geplaatst. Andersom worden facturen op regelniveau ook rechtstreeks AMF in geïmporteerd. De meest recente ontwikkeling is het inzetten van OCR Scan en Herken en een klanten-portaal. Met OCR Scan en Herken worden ingescande of PDF-facturen herkend, waarna ze automatisch klaargezet worden als een voorgestelde boeking. Er wordt direct een digitaal dossier opgebouwd door de integratie met AMF Documentbeheer.

Picture4

Het digitale planningsbord rechts en linksboven de kaart van Nederland met de locaties waar de buitendienst medewerkers zich bevinden.

Picture3

Toughbook met AMF Portable

 

 

 

 

 

 

 

 

Door middel van het inzetten van het klantenportaal wil Van Dijk de service en het inzicht voor klanten vergroten. “Data en software die wij beschikbaar hebben gaan we gericht delen met onze klanten, AMF zullen wij hiervoor steeds meer inzetten.” aldus Wim van Dijk. Met het klantenportaal is het voor klanten mogelijk om te allen tijde inzicht te hebben in de hoeveelheid heftrucks, de servicehistorie, werkbonnen en ontvangen facturen. Ook kan er door de klant direct een servicemelding worden aangemaakt. Wim van Dijk: “Door een optimale integratie van al onze bedrijfsprocessen kunnen wij veel efficiënter werken. Ondanks dat wij de laatste jaren enorm zijn gegroeid, hebben we dankzij de investering in AMF Bedrijfssoftware geen extra personeel hoeven aannemen”.

Onderhoud wordt bij Van Dijk veelal op basis van contracten uitgevoerd. Omdat de klanten steeds meer informatie willen, is er de mogelijkheid om een onbeperkt aantal contractsoorten in AMF vastleggen.

Per contractsoort kan men diverse gegevens registreren, zoals:

– Responstijden
– Onderhoudsintervallen
– Berekening contractbedrag
– Factuurperiode
– Duur contract
– Jaarlijkse keuring van heftrucks

Nemesys

Nemesys

Een veel betere ambassadeur dan ICT- en telecom-dienstverlener Nemesys kan Microsign zich niet wensen. Rob de Zwart is lovend over de softwareoplossingen van het bedrijf uit Zwolle. “Eigenlijk kan bijna álles bij Microsign. Dat klinkt vaak te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo.”

Picture1Microsign ontwikkelt een eigen ERP-applicatie onder de naam AMF Bedrijfssoftware en levert tevens de bijbehorende diensten als consultancy en support. De verkoop geschiedt rechtstreeks aan zakelijke eindgebruikers binnen diverse branches. AMF Bedrijfssoftware is vanwege de branchespecifieke kenmerken een veelgebruikte oplossing in het indirecte ICT- en Telecom-kanaal.

Compatible

Om dat te verduidelijken zit behalve Marc Kleinhaarhuis van Microsign, ook Rob de Zwart van Nemesys aan tafel. De dienstverlener uit Oud-Beijerland werkt al dertien jaar met de software van Microsign. “Daarvóór hadden wij te maken met verschillende pakketten: Afas, Lotus Notes, veel losse Excel-bestandjes. Onderling waren deze niet compatible: veel dubbele invoer, met alle foutkansen van dien. Wij waren op zoek naar een alles-in-één-oplossing voor alle bedrijfsprocessen. Opeens stond er iemand van Microsign voor de deur. Toen is het snel gegaan.”

Flow

Zo’n alles-in-één-oplossing komt prima van pas. Rob de Zwart: “De ICT- en Telecombranche is veelzijdig. Wij hebben te maken met abonnementen, verlengingen, logistiek, voorraadbeheer, support, service- en onderhoud, noem maar op.

Dat is met de invoering van AMF allemaal aan elkaar gekoppeld. Je hoeft een klant maar op één plek in te voeren en op één plek op te zoeken. Als een klant belt met onze servicedesk hebben wij direct alle abonnement- en contractinformatie bij de hand. Op de achtergrond gaat er automatisch een klokje lopen zodat wij kunnen monitoren hoeveel tijd wij besteed hebben aan een servicevraag, per contract en per klant. Aan de verkoopkant zien wij ook de voordelen: offertes kunnen met behulp van één vinkje worden omgezet in een order. Dan krijgt logistiek automatisch een melding. Het is echt een flow.” Voor ons is zo’n oplossing nu heel vanzelfsprekend”, vervolgt Rob de Zwart. “Maar wij zijn eigenlijk verwend. Als ik praat met collega’s in deze branche, besef ik dat het niet overal zo soepel gaat als bij ons.”

 

Rob de ZwartUitdagen

Andersom is Nemesys een bijzondere klant voor Microsign. Marc Kleinhaarhuis: “Nemesys is een buitengewoon dynamische organisatie. De markt, maar ook het koopgedrag van klanten is sterk aan het veranderen. Nemesys pareert dit door een continu vooruitdenken. Ze geloven in de kracht van automatisering en men is niet bang om uitdagingen aan te gaan. Dit resulteert vaak in verrassende ideeën of wensen, die ons weer uitdagen. Wij zijn in de loop der jaren écht met elkaar meegegroeid.”

Rob de Zwart: “Wat heel goed is aan Microsign is dat ze de branche heel goed kennen. Daar steken ze veel tijd en energie in: ze organiseren kennisdagen en round tables. ICT en Telecom zijn complex en continu in beweging. Ook bij onszelf is er veel gebeurd. Wij zitten in een nieuw gebouw en hebben het ‘nieuwe werken’ ingevoerd. Ons kantoor is hierdoor nagenoeg papierloos. Dat kan alleen dankzij goede software.”

Onderzoek

Nemesys is niet de enige ICT-dienstverlener in het klantenbestand. Volgens Marc Kleinhaarhuis is de software voor elke reseller interessant. Rob de Zwart beaamt dat: “Groot of klein, snel en goed acteren is voor iedereen even belangrijk. Als ik andere dienstverleners een advies mag geven: loop je met het idee om te investeren in nieuwe software, laat eerst een haalbaarheidsonderzoek door de consultants van Microsign doen. Zij worden niet gehinderd door ‘oud denken’. Ja, daar staan kosten voor, maar die zijn het waard. Na dat onderzoek weet je precies wat de mogelijkheden en voordelen zijn en staat het iedereen vrij om met Microsign of met een ander in zee te gaan.”

Microway

Microway

In 1972 is Microway begonnen onder de naam Pijnenburg Technische Installatie (PTI) in Sint Michielsgestel. In 1979 kwamen de PC’s uit het Verre Oosten en vanaf 1980 werden ze verhandeld onder de naam Microway.

In 1981 is Microway Computers & Software B.V. opgericht en leverden ze vooral PC’s aan de grotere klanten van Pijnenburg, zoals Philips Medical Center en Ruimtevaart/ ontwikkeling. Al gauw werd er een eigen Technische Dienst opgezet om modificatie en reparaties uit te kunnen voeren.

PandIn 1986 werd door Microway het eerste Novell netwerk in Nederland geïnstalleerd (Novell ELS NetWare Level I voor 4 gebruikers). In de jaren die volgden werden alle systemen volledig in eigen beheer geassembleerd en groeide de markt voor Novell Netwerken. Microway groeide van PC leverancier uit tot zakelijke dienstverlener met als core business het beheren van netwerken.

Door het innoverende gedrag van de organisatie, leverden Microway als eerste UnixWare in Nederland. Maar ook Brouters, Tokenring switching, 100Mbps UTP en Gigabit UTP switching en LTO back-up. Microway werkt sinds 2005 met AMF. “Wij waren op zoek naar een pakket waarin de uren van onze medewerkers, de producten en projecten waar zij aan werken konden worden vastgelegd. Daar zijn wij met AMF in geslaagd. Met deze totaaloplossing kunnen we naast de financiële verantwoording tevens onze logistieke orderstroom en de urenregistratie beheren”, aldus Marcel Vink, Financieel administrateur.

“AMF Bedrijfssoftware; tel uit je winst!”

“De ServiceContracten en ServicePlannen (meerjarige contracten voor een vast bedrag per maand) zijn op elk moment van de dag te volgen, qua omzet en uren voor beheer en support. Elk contract is maatwerk en daarom is de registratie van groot belang om onze klanten te ontzorgen voor hun automatisering”, aldus Marcel Vink. “Via de AMF module Parkmanager maken wij opdrachten die gesynchroniseerd worden met ons planningspakket. Hierdoor kunnen onze medewerkers via internet altijd zien wat de planning is en daarna via onze eigen applicatie MWWerkbon hun uren registeren. De opdracht wordt verzonden naar de klant en de uren worden rechtstreeks verwerkt in AMF.

Met remote beheer zouden buiten het sociale face to face gedrag onze medewerkers eigenlijk niet meer op locatie bij de klant hoeven te komen, wat tevens aan reisuren scheelt. Zelfs op hun zakelijke thuisadres bij Microway is het niet nodig om aanwezig te zijn om de werkzaamheden naar ieders tevredenheid te kunnen uitvoeren. Oftewel met AMF kan men voor 100% het nieuwe werken uitvoeren. Tel uit je winst. Tijden veranderen en wij veranderen mee. Het ‘nieuwe werken’ voor de buitendienstmedewerkers is al oud. Voor de meeste administratieve medewerkers is het normaal om naar de zaak te reizen. Via ons datacenter in Amsterdam kunnen we iedereen bedienen met een Cloud oplossing. De tijd is rijp voor de AMF gebruikers om plaats- en tijdonafhankelijk met AMF te gaan werken. Mede dankzij Microsign hebben we kunnen realiseren wat we van plan waren. Nu samen op weg naar het next level”, aldus Marcel Vink.

B.sis Services

B.sis Services

B.sis is 23 jaar geleden opgericht als onafhankelijke hardware leverancier van afrekensystemen. Begonnen als voornamelijk een dozenschuiver met twee personen in dienst, nu – bijna een kwart eeuw later – zijn ze uitgegroeid tot een full-service-organisatie met 50 medewerkers.

B.sis is voor 100% dochter van Jumbo Supermarkten en verricht het dagelijks beheer en onderhoud van 5.500 kassa’s bij ruim 650 Jumbo vestigingen.
Verantwoordelijk voor de technische operationele zaken en automatisering zijn Dirk Schaap en Sander van der Kamp. Dirk Schaap: “De kracht is onze no-nonsense mentaliteit. Bijna iedereen die hier werkt heeft winkelervaring. Dat maakt dat wij ons kunnen inleven in onze klanten en hierdoor een winkelvloergerichte service kunPicture1nen verlenen met een winkelvloermentaliteit. Daarnaast zijn we niet gebonden aan een hardware-leverancier en kunnen we hierdoor onafhankelijk opereren. B.sis levert niet alleen service en onderhoud op de eigen producten en diensten, maar is ook het aanspreekpunt geworden voor alle automatisering gerelateerde producten en diensten op de winkelvloer. Of het nu gaat om kassa’s, software, pinautomaten, weegschalen, etc., de Jumbo-/C1000-ondernemer hoeft nog maar één telefoonnummer te onthouden en wij zorgen voor een oplossing, eventueel zelfs de afhandeling naar derden. Om deze service te verlenen beschikken we over een eigen helpdesk en servicedienst welke gedurende de openingstijden van en voor onze klanten gereed staan!”

In 4 weken tijd een verdubbeling van ons klantenbestand..

“Door de overname van C1000 door Jumbo in april 2012 kregen wij van de ene op de andere dag 300 klanten en ruim 2000 afrekensystemen erbij. Wij hebben onszelf precies 4 weken gegund om alle Jumbo-vestigingen en het volledige machinepark in te lezen in onze service- en onderhouds- programmatuur. Wij bedienen nu het dubbele aantal klanten waarbij wij ons personeelsbestand met slechts 3 personen hebben hoeven uitbreiden. Zonder goede automatisering was dit nooit gelukt!”

De laatste handgeschreven werkbon hangt ingelijst aan de muur

Hoe belangrijk automatisering voor B.sis is blijkt ook uit de prominente plek welke de laatste en mooi ingelijste handgeschreven werkbon heeft op het kantoor van Dirk en Sander. Sander van der Kamp: “Deze werkbon helpt ons er dagelijks aan herinneren welke grote stappen wij de afgelopen jaren hebben gemaakt met de automatisering van onze servicedienst. Andere grote stappen voorwaarts zijn de automatisering van ons planbord, het klantenportal en machine to machine-koppelingen. Ons handmatig planbord had als grootste nadeel dat er op slechts één fysieke locatie inzicht was in de planning. Nu dit geautomatiseerd is hangen er op meerdere locaties in ons pand grote schermen, kunnen wij de planning bij klanten of thuis inzien en vanwege de professionele uitstraling hangt er tegenwoordig zelfs een groot scherm in het hoofdkantoor van Jumbo om bezoekers te imponeren. Naast een goede service is het belangrijk om klanten inzicht te geven in de machines welke wij voor ze onderhouden, de servicecontracten, het aantal storingen en de kosten. Hiervoor is een portal ingericht waar onze klanten zelf deze informatie kunnen opvragen en beperkt gegevens kunnen aanpassen.”

Als belangrijke ontwikkeling in de service en het onderhoud zien Sander en Dirk de machine to machine-koppeling: “Je kunt wachten tot een afreken- of koelsysteem ermee ophoudt om dan vervolgens een servicedienst te bellen. Veel moderne apparatuur is tegenwoordig verbonden met het internet en kan zonder menselijke interactie zelf een servicecall aanmaken, bijvoorbeeld wanneer de temperatuur te hoog is geweest. Het kan dan zomaar zijn dat er de volgende dag een servicemonteur voor de deur staat terwijl de medewerkers zelf nog niets gemerkt hebben van de (komende) storing.”

Planbord B.SisHet volledige serviceproces geautomatiseerd

Om het gehele serviceproces in goede banen te leiden maken wij sinds 2002 gebruik van AMF Bedrijfssoftware. Dirk Schaap: “Met de komst van de euro hebben wij de overstap gemaakt naar AMF. Het was nogal een megaklus omdat wij onszelf niet meer dan drie maanden de tijd hadden gegeven om de implementatie te voltooien. Dat is gelukt! In 2007 hebben wij AMF uitgebreid met de module AMF Parkmanager. AMF Parkmanager is ons belangrijkste instrument. Hierin staan al onze servicesystemen geregistreerd, leggen wij alle meldingen er in vast, het dient als basis voor de facturatie en hieruit halen wij al onze analyses.

 

Onze technische dienst maakt gebruik van de Field Services (AMF Portable) van Microsign. Met behulp van deze oplossing worden alle voorkomende servicewerkzaamheden bij de klant op locatie afgehandeld zoals bestede uren en materialen. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond ontvangt de klant per e-mail een digitale werkbon. Door de integratie met de backoffice-software van AMF hebben wij controle over het gehele proces, per nachtlevering wordt de bus voorraad weer aangevuld en wanneer de digitale werkbon is afgetekend veranderen automatisch de kleuren op ons planbord.”

“Door de overname van C1000 door Jumbo hadden wij van de ene op de andere dag een verdubbeling van ons klantenbestand. Zonder goede automatisering hadden wij dit nooit kunnen opvangen.”


Samenwerking met Microsign

Op de vraag hoe Dirk Schaap de samenwerking met Microsign ervaart antwoordt Dirk het volgende: “De samenwerking met Microsign ervaar ik als zeer prettig. Microsign is net als ons een no-nonsense organisatie en voelt onze wensen zeer goed aan. Soms is er maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. Als specifieke organisatie hebben wij specifieke wensen en dat Microsign door middel van kleine aanpassingen hier invulling aan kan geven zien wij als een enorme pre.”

Mennens International

Mennens International

Meer dan 100 jaar ervaring in de hijs- en heftechniek heeft Mennens tot marktleider gemaakt in de Benelux. De activiteiten bestrijken het hele spectrum: levering, monteren en assembleren, keuren/inspecteren en certificeren, repareren en renoveren, voorlichten en opleiden.

Mennens telt 400 medewerkers welke vanuit zeven zelfstandige vestigingen hun eigen regio bedienen. Dit garandeert een slagvaardige aanpak met respect voor regionale verschillen. Een Brabander is immers geen Groninger. De zeven vestigingen van Mennens zijn allen 100% dochterondernemingen van Mennens Groep. Binnen de Groep geldt: wat decentraal kan, wordt absoluut decentraal besloten en gedaan. Maarten van der Velden, Algemeen Directeur Mennens: “Alleen wat nuttig is wordt centraal geregeld en aangestuurd. Dit leidt ertoe dat naast het slagvaardig regionaal optreden, Mennens het enige bedrijf is in de Benelux op hijs- en hefgebied dat ook landelijk opererende klanten op eenduidige wijze kan bedienen. Nationale aanpak met één aanspreekpunt en uniforme processen, maar met de service van de leverancier om de hoek.”

Veiligheid voorop!

DSCN0146Hijsen en heffen zijn per definitie risicovolle activiteiten. Mennens weet als geen ander deze in kaart te brengen en te beperken.Maarten van der Velden: “Wij weten dat mede zo goed, omdat wij heel nauw samenwerken met onze klanten. Niet vanuit een ivoren toren, maar puur vanuit de praktijk van de werkvloer. Heel veel hangt echter af van de mensen die hijsmiddelen gebruiken. Goede voorlichting is heel belangrijk om mensen op risico’s te kunnen wijzen. Om deze reden organiseert Mennens lezingen en cursussen over valbeveiliging en veiligheid bij het hijsen op de werkvloer.”

Onze leveranciers zijn onze partners

Ook met leveranciers onderhoudt Mennens zeer nauwe banden. Maarten van der Velden: “Wij kunnen het niet alleen. Wij hebben het voorrecht om met een grote schare van topproducenten te mogen werken. De meeste relaties hebben wij al decennia lang. Voor onze klantenkring betekent dit dat zij verzekerd zijn van een topproduct dat aan alle wettelijke eisen en veiligheidscriteria voldoet. Het betekent ook dat onze eigen adviseurs te allen tijde verzekerd zijn van specialistische ondersteuning en advies, daar waar dat nodig mocht zijn.”

“Automatiseren is vooral organiseren”

Een van deze belangrijke leveranciers is Microsign. Sinds 2004 maakt Mennens gebruik van AMF Bedrijfssoftware voor alle primaire bedrijfsprocessen en dit op alle vestigingen. Binnen Mennens zijn James Loa en Fatima Costa verantwoordelijk voor o.a. het applicatiebeheer van AMF. James Loa over automatiseren: “Automatiseren is vooral organiseren. Technisch gezien is bijna elk vraagstuk wel in te vullen. Wij zochten dan ook niet een softwareleverancier die ons kwam automatiseren, maar een die ons bedrijf en onze processen begrijpt. In Microsign hebben wij deze partner gevonden. Mennens is een dynamisch bedrijf en automatisering is een van onze belangrijke speerpunten. Elke dag kijken wij hoe onze processen efficiënter en slimmer kunnen. Microsign heeft aangetoond goed in te kunnen spelen op onze wensen.”

JamesLoa

James Loa, o.a. verantwoordelijk voor het applicatiebeheer van AMF.

Mennens is een dynamisch bedrijf en automatisering is een van onze belangrijke speerpunten. Elke dag kijken wij hoe onze processen efficiënter en slimmer kunnen. Microsign heeft aangetoond goed in te kunnen spelen op onze wensen.” Zelf verwacht James Loa veel van de samen met Microsign ingezette ontwikkelingen op het gebied van mobiele toepassingen en portals: “Mennens is een 7 x 24-uurs bedrijf en onze medewerkers kunnen overal in hun regio ingezet worden. Het is dan van het grootste belang dat medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk rechtstreeks toegang hebben tot alle voor hen relevante informatie en deze informatie op locatie kunnen bijwerken”, aldus James Loa.

Alluance Group

Alluance Group

Aan de rand van Genemuiden, aan de oever van het Zwarte Water, middenin het groen vindt u een organisatie met een grenzeloze liefde voor kwaliteit, sfeer en stijl.

Een organisatie die er al tientallen jaren in slaagt prachtige merken aan zich te binden. Klein en bescheiden, met een groot hart en denkvermogen. Een organisatie zonder poeha, met de zelfverzekerdheid die past bij een alliantie van topmerken, eerlijk zaken doen, persoonlijkheid en service. Een man een man, een woord een woord. Aangenaam kennis te maken met de Alluance Group!

Alluance pand HR

Alluance is een verzameling van bijzondere producten onder één dak. Op het gebied van levensduur, kwaliteit, design en service stelt Alluance hoge eisen aan haar producten. Viking, Gutmann en Steel staan voor klasse en uitstraling in de keuken. Samen met hét merk in witgoed, het Zweedse Asko, is Alluance de trotse leverancier van vier prachtige, onderscheidende merken met professionele eigenschappen voor thuis.

Alluance levert niet alleen mooie producten, maar levert prestaties!

Service krijgt bij Alluance een extra dimensie. Alluance levert niet alleen mooie producten, maar levert prestaties. De aandacht stopt niet bij de levering, Alluance is constant benieuwd waar haar producten terecht komen. Hoe de klant ze ervaart en wat ze kunnen doen om het gevoel van comfort nog verder te vergroten, voor haar dealers, maar ook voor de eindgebruikers. En mocht er iets mis zijn, dan lost Alluance het op, snel en vakkundig. Want producten waar nooit iets mee is, die bestaan in de optiek van Alluance niet. En vanuit die gedachte kunt u op Alluance rekenen wanneer er vragen zijn of reparatie noodzakelijk is. Los van de uitgebreide garantie zoekt Alluance naar een passende oplossing. Altijd. Dat is de service die zo vanzelfsprekend is.

“Wil je kwaliteit leveren, dan heb je het juiste gereedschap nodig”

Aan het woord is Kees Lindeboom, mede-eigenaar van de Alluance Group: “Kwaliteit is alleen te leveren met het juiste gereedschap. Om de inkoop, verkoop, logistiek, service en planning in goede banen te leiden is Alluance (voorheen h.o.d.n. Asko) al vroegtijdig begonnen met automatiseren. In 2001 zijn wij overgestapt naar AMF Bedrijfssoftware vanwege het feit dat                                        Microsign een van de weinige aanbieders was/is van een volwaardig service- en onderhoudspakket. Een onmisbaar instrument wil je als organisatie professionele service en garantie verlenen”.

Directie Alluance Group

Ook op het gebied van automatisering wil Alluance voorop lopen, Kees Lindeboom: “Automatiseren is voor ons meer dan registreren. Direct met de invoering van AMF Bedrijfssoftware hebben wij voor onze commerciële buitendienst geavanceerde rapportages laten ontwikkelen waarmee onze accountmanagers niet alleen de omzetten en openstaande posten kunnen zien, maar vooral trends kunnen signaleren. Als er zich ontwikkelingen voordoen in de markt of bij een dealer willen wij daar direct op kunnen inspelen, niet achteraf”.

In 2012 heeft de Alluance Group grote stappen voorwaarts gemaakt op het gebied van automatisering en efficiency. Kees Lindeboom: “Wij stonden qua automatisering voor een aantal uitdagingen. Als eerste wilden wij onze servicemonteurs rechtstreeks toegang geven tot onze service- en onderhoudsapplicatie, meer inzicht in de planning en last-but-not-least onze voorraad automatiseren middels scanning. In 2012 zijn hiertoe alle voorbereidende werkzaamheden gestart en begin 2013 zijn wij met al deze fases “live” gegaan. Daar waar wij voorheen op het gebied van service- en onderhoud een enorme papieren rompslomp hadden, verloopt dit proces nu volledig geautomatiseerd.

Een service- of garantiemelding welke bij ons wordt aangemeld verschijnt automatisch op de tablet van de servicemonteur. De servicemonteur kan een melding volledig digitaal afhandelen, de klant krijgt per omgaande de servicebon per e-mail, en indien van toepassing kan er ter plekke door de servicemonteur afgerekend worden. Op onze serviceafdeling hoeft men niet meer achter werkbonnen aan te bellen, alles wordt volledig automatisch geregistreerd en afgehandeld. Ik hoef niet uit te leggen welk efficiency voordeel dit met zich meebrengt. Tegelijkertijd met de automatisering van de servicedienst hebben wij een voorraadscanner in gebruik genomen voor het binnenboeken van voorraad en orderpicking van garantieorders en het aanvullen van de voorraad in servicebussen”.

Kees Lindeboom over de samenwerking met Microsign: “Uiteraard ga je bij zoveel verandering en nieuwe wensen kijken wat er op dat gebied nog meer in de markt te koop is. Blij verrast waren wij toen wij voor onze vraagstukken weer uitkwamen bij Microsign.

Microsign heeft gelukkig op het gebied van mobiele ontwikkelingen niet stilgestaan en voor een redelijke prijs kon men ons precies datgene bieden waar wij naar op zoek waren. Qua functionaliteit, zoals het offline kunnen werken, doet men niet onder in vergelijking met de grotere aanbieders. Het grote voordeel is dat er binnen de mobiele oplossing van AMF aanpassingen mogelijk zijn. Als serviceorganisatie hebben wij een naam hoog te houden en de software dient zich aan te passen aan onze werkwijze en kwaliteit, en niet andersom. Als laatste, en dat mag je rustig noteren, Alluance is een nuchter bedrijf, met de beide benen in de klei en zonder al te veel poeha, dat realisme en die nuchterheid vind ik ook terug bij Microsign, in die zin passen wij goed bij elkaar”.

Over AMF Portable en de planningsmodule

Alluance ServicedienstIn 2012 ontstond bij Alluance de wens om de servicemedewerkers in de buitendienst te voorzien van een mobiele serviceoplossing. De te verwachten voordelen waren minder administratieve rompslomp, beter inzicht en snellere verwerking van uren en verbruikte materialen, volledige en snellere facturatie en meer inzicht in de onderhouds- en garantiehistorie van het te onderhouden product. De uitdagingen hierbij waren dat de servicemonteurs veelal op plekken komen waar geen internetverbinding is en dat de service veelal bij particulieren plaatsvindt waarbij er gelijk afgerekend dient te worden. De servicemonteurs hebben in hoge mate de vrijheid om ter plekke te bepalen of een storing onder garantie valt, het betaalde werkzaamheden betreft of dat er enige coulance wordt toegepast. Het unieke van deze werkwijze is dat de servicemonteur aan de basis staat van een mogelijke factuur. Na zich in de markt georiënteerd te hebben op geschikte oplossingen kwam Alluance uit op AMF Portable. AMF Portable biedt alle noodzakelijke functionaliteit voor een mobiele serviceoplossing, inclusief offline functionaliteit.

Het grote voordeel van AMF Portable is dat het een zeer flexibele oplossing betreft waarin specifieke klantwensen eenvoudig gerealiseerd kunnen worden. Naast het automatisch afhandelen van servicebonnen en facturatie, heeft de servicemonteur inzicht in openstaande onderhouds- en serviceopdrachten, onderhoudshistorie, zijn busvoorraad, kunnen uren geboekt worden, de klant kan de werkbonnen digitaal aftekenen, etc.

AMF Portable is onderdeel van AMF Bedrijfssoftware en in de combinatie van AMF Parkmanager (de service en onderhoudsmodule) en AMF Planning biedt dit een complete serviceoplossing. AMF Portable kan eventueel geïntegreerd worden met een routeplanner. Middels een optionele portal geeft u uw klanten inzicht in de aanwezige apparatuur, wanneer onderhoud heeft plaatsgevonden en wanneer dit gepland staat. Kortom, één geïntegreerde serviceoplossing voor al uw automatiseringsvraagstukken. Niet voor niets maken organisaties als: Alluance, Scan Coin (o.a. onderhoud geldautomaten Rabobank), B.sis (Onderhoud en levering kassasystemen C1000 en Jumbo), Sysmex (levering en onderhoud medische apparatuur) en Mennens (o.a. levering staalkabels en certificering hijsmateriaal) gebruik van AMF Portable.