ERP-systeem voor ICT & Telecom

Software

Algemene ERP Software

Alles-in-één software met ERP voor ICT & Telecom branche. Innovatief en integraal, op elke device beschikbaar.

In bijna geen branche gaan de veranderingen zo snel als in de ICT & Telecom branche. Of het nu gaat om de registratie en het verwerken van gegevens en wijzigingen in assortiment en verkoopprijzen, de registratie van abonnementen en service/tickets of het matchen van vergoedingen: er zijn vele handelingen welke veel tijd kunnen kosten. Wilt u niet meer in vele verschillende oplossingen zoals CRM-software, support software, boekhoudsoftware, voorraadsoftware en Excel deze handelingen naast elkaar verrichten? Bespaar veel tijd en maak gebruik van alles-in-één ERP voor de ICT & Telecom branche welke volledig aansluit op een snel veranderende markt.

Branchespecifieke geheel modulair opgebouwde ICT & Telecom software direct geïntegreerd met Relatiebeheer (CRM), Offerte, Verkoop, Inkoop, Voorraad, Financieel, Helpdesk, Service en Planning. Eén totaaloplossing voor uw gehele automatisering.

Voorbeelden van functionaliteit: registratie IMEI-nummers, traceren serie- & IMEI-nummers, registratie en overzicht van abonnementen, matchen van ontvangen vergoedingen, gebruik accessoires, compleet beheer werkorders, uitgebreid projectbeheer, CTI-koppeling en balieorders.

Functionaliteit voor ICT en Telecom op elke device

Informatie en functionaliteit welke niet alleen op kantoor beschikbaar is maar ook op tablet, scanner en smartphone. Commerciële medewerkers hebben met de CRM en Sales App de mogelijkheid overal belangrijke gegevens in te zien, te wijzigen en orders aan te maken. Servicemonteurs kunnen met de Field Service app opdrachten volledig digitaal afhandelen. In het magazijn en servicebussen kan er gewerkt worden met het voorraad scansysteem door middel van mobiel voorraadbeheer. Door middel van het B2B-sales en service portaal hebben klanten de beschikken over en de mogelijkheid tot het inzien van gegevens, het plaatsen van bestellingen en/of het aanmaken van een ticket. Met een eigen app kunt u klanten toegang geven tot nog specifiekere functionaliteit uit de ERP-applicatie.

Wilt u meer informatie over ERP voor ICT & Telecom of wilt u gewoon eens een kop koffie drinken met een van onze specialisten? Neem dan contact met ons op.

Inzicht in relaties, omzet, facturen en meer

Relatiebeheer en Marketing (CRM)

Als klantgerichte organisatie wilt u uw relaties op een centrale plek eenvoudig beheren. AMF Relatiebeheer is voor de gebruiker de basis van AMF, dat uw gehele onderneming ondersteunt met klantinformatie en informatie over leveranciers en prospects. Van uw relaties heeft u op ieder moment inzicht in omzet, orders en contacthistorie. Voor uw marketingacties maakt u gebruik van een geïntegreerde mailingwizard, waarbij eventuele vervolgacties direct worden vastgelegd. Binnenkomende informatie, zoals e-mailberichten, telefoongesprekken worden direct ondergebracht bij de juiste relatie en contactpersoon. Door de koppeling met uw telefooncentrale kunt u direct doornavigeren naar de juiste informatie. Deze module is uiteraard geheel geïntegreerd met de overige modules, zoals Financieel, Verkoop en Field Services.

Offerte en Verkoop: snel en efficiënt

Offerte en Verkoop

Offerte

Het aanmaken van offertes voor bestaande en toekomstige klanten worden in AMF Offerte geregeld. Prijsafspraken en kortingen kunnen vastgelegd worden. U heeft directe toegang tot de historische gegevens van een klant, alsook gegevens over scoringskansen, contactpersonen, beslissingsweken, terugbeldatum, etc. Natuurlijk kunnen offertes worden gepromoveerd tot verkooporders. Tevens worden alle offertes in de historie opgeslagen.

Verkoop

AMF Verkoop vormt de basis voor uw orderverwerking. Binnen deze module genereert u orders en maakt u nieuwe orders aan. Uiteraard kunt u in AMF Verkoop uw gehele logistieke proces doorlopen, vanaf het bevestigen van de order tot en met het factureren van de orders. AMF Verkoop is geïntegreerd met diverse modules van AMF zodat u op basis van een order eenvoudig uw leverancier of uw eigen afdelingen kunt aansturen.

Inkoop en Logistiek: grip op voorraden

Inkoop en Logistiek

Voorraad en logistiek

De logistieke processen vormen binnen iedere onderneming de motor van het bedrijf. Kortom: deze processen verdienen continu aandacht. Te laat uitleveren of te hoge voorraadrisico’s zijn al snel funest.

AMF biedt met een logistieke module, met hulp van tracking en tracing, inzichtelijkheid in het logistieke proces. U beheerst aan de ene zijde het inkoopproces, zoals geautomatiseerd bestellen. Aan de andere zijde heeft u de lopende orders en status overzichtelijk in het verkoopproces.

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Meerdere magazijnen/vestigingen;
 • Geïntegreerde inkoop- en verkoopadministratie;
 • Componentenadministratie;
 • Partijenadministratie;
 • Serienummerregistratie en tracking en tracing;
 • Uitgebreid assortimentbeheer;
 • Uitgebreide staffel- en kortingsmogelijkheden;
 • Balieafhandeling;
 • Assemblage;
 • Standaardorderbeheer;
 • Managementinformatie.

Inkoop

AMF Inkoop neemt u een zorg uit handen betreffende uw voorraadpositie. Deze module presenteert u, eventueel direct gestuurd vanuit verkoop, automatisch uw inkoopbehoefte. Goederen kunnen op een eenvoudige en efficiënte wijze binnengeboekt worden en de inkoopfactuur gaat direct door naar uw financiële administratie. Prijsafspraken met uw leverancier zijn vast te leggen en indien gewenst levert u uw leverancier een inkooporder met zijn artikelcodes en omschrijving aan.

Financieel en Fiscaal: krachtig en snel

Financieel en Fiscaal

AMF Financieel vormt één van de pijlers van AMF Bedrijfssoftware. De module is compleet en zeer gebruikersvriendelijk. Krachtige opvraagmogelijkheden en snelle boekingsprogramma’s maken van AMF Financieel een moderne oplossing.

AMF Financieel biedt u de instrumenten die u nodig heeft als ondernemer om grip op uw organisatie te houden.

Naast diverse rapportages biedt deze module u:

 • Debiteuren- en crediteurenbeheer;
 • Activabeheer;
 • Standaard journaalposten;
 • Digitale aangifte voor OB en ICP;
 • Diverse boekingsprogramma’s;
 • Factuurregister;
 • Telebankieren met ondersteuning voor BTL91- en SEPA- consolidatie;
 • Verwerken diverse formaten bankmutatiebestanden;
 • Urenregistratie;
 • Exportfuncties voor audits.
Inzicht in al uw documenten

Digitaal Documentbeheer

Met AMF Documentbeheer kunt u eenvoudig uw documenten vastleggen, archiveren en raadplegen, zoals elektronische documenten, Word- en Excel-bestanden, gescande formulieren, facturen en foto’s. De module Documentbeheer is geïntegreerd binnen de vele modules in AMF. Documenten die binnen een bepaalde module van toepassing zijn heeft u hierdoor direct tot uw beschikking. Binnen de module Documentbeheer treft u al uw digitale bestanden aan; u kunt deze op metadata en zelfs op inhoud doorzoeken.

Te archiveren documenten kunt u in een algemene directory opslaan waarna deze door een unieke AMF-service worden verwerkt en geautomatiseerd. Het bestand wordt automatisch verplaatst naar een gestructureerde doelmap. Hierdoor heeft u overzichtelijk, bijvoorbeeld per klant, de verschillende documenten verzameld. Het voordeel van deze werkwijze is de eenvoud van handelingen: AMF hoeft niet opgestart te worden om documenten te koppelen. De service maakt dat deze mappenstructuur wordt gegenereerd vanuit AMF. Daarnaast is het ook mogelijk om handmatig documenten toe te voegen.

Uit AMF gegenereerde reports (offertes, orders, pakbonnen etc.) worden automatisch inclusief versiebeheer gedigitaliseerd, waarna deze zichtbaar zijn.

Andere mogelijkheden binnen Digitaal Documentbeheer:

 • Preview van documenten;
 • Zoeken op periode (afgelopen jaar, maand, week);
 • Zoeken in specifiek documenttype;
 • Documenten versturen via e-mail;
 • Documenten bewerken en bewerkte versie als nieuwe versie toevoegen;
 • Versies opvragen van documenten;
 • Vrij in te vullen metadata toevoegen bij documenten;
 • Metadata bewerken van bestaande documenten;
 • Boomstructuur waaronder documenten hangen (crediteuren, debiteuren, relaties);
 • Documenttypes toevoegen waar alleen via het handmatig toevoegen, documenten aan toegevoegd kunnen worden.
OCR Scan en Herken

Scan en Herken

Met AMF Scan en Herken kunt u automatisch digitale documenten uitlezen door middel van optische herkenning (OCR). De gescande of opgeslagen documenten worden omgezet naar leesbare teksten. Binnen een document wordt, op basis van een template, op een intelligente wijze gezocht naar herkenbare teksten zoals naam, ordernummer of factuurnummer en bedrag. Veel toegepast is het automatisch verwerken van de inkomende facturenstroom, ook is het bijvoorbeeld mogelijk Inkooppakbonnen in te lezen en te verwerken.

Voorbeeld: het verwerken van een inkomende factuur

Binnengekomen facturen verschijnen geheel automatisch in het fiatteringsprogramma. Het programma toont de nieuw binnengekomen facturen met eventueel bijbehorende inkoopregels en de fysieke factuur. Hierbij is het een eigenschap of u enkel inkoopregels wilt zien waarop goederen zijn geboekt of dat u bij het boeken van de factuur ook direct de goederen wilt boeken. Indien er door de herkenningssoftware geen specifieke inkooporder is aangegeven zullen alle inkoopregels van de crediteur worden getoond. 

Daarnaast kunnen er ook regels worden toegevoegd welke rechtstreeks op een grootboek worden geboekt of vanuit het accorderingsprogramma een inkoopregel toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld in verband met transportkosten welke op de inkooporder niet bekend zijn of als er later telefonisch een product aan de bestelling is toegevoegd zonder deze in de inkooporder aan te maken.

Om controles te vereenvoudigen kunt u direct doorklikken naar eventuele andere documenten welke zijn gekoppeld aan de inkooporder, zoals orderbevestigingen en pakbonnen. Als het factuurbedrag en het boekbedrag overeenkomen kan de factuur worden geaccordeerd. Door middel van de knop ‘Niet akkoord’ kunt u direct een klacht invoeren en de factuur al dan niet betaalbaar stellen. Na accorderen kan de factuur met het boekingsprogramma worden verwerkt.

Kostenbeheersing en Workflow

Als uitbreiding is er voor grotere organisaties de module ‘Kostenbeheersing en Workflow’. Hiermee is het mogelijk om door middel van fiattering controle te houden over binnenkomende facturen. Binnen de accorderingsniveaus kunt u accorderingsgroepen en leden definiëren. Mogelijkheden zijn:

 • Accorderingen over meerdere personen en afdelingen;
 • Werken met limieten;
 • Werken met projectbudgetten.

 

Effectief projectmanagement

Projectmanagement

De Projectmodule is een must voor elk bedrijf dat projectmatig werkt. Als projectleider kunt u per project en per afdeling het aantal uren, de kosten en de materialen bijhouden. Uitgebreide voor- en nacalculaties zijn direct opvraagbaar. Ook is het mogelijk om tot een onbeperkt aantal niveaus deelprojecten of activiteiten aan te maken. De status van een project is op ieder moment opvraagbaar. Op deze wijze kunt u direct bijsturen wanneer bijvoorbeeld de kosten uit de hand lopen of wanneer de planning niet wordt gehaald.

Ook deze module is zoals alle modules te koppelen met andere AMF software. Zo kunnen kostenfacturen bijvoorbeeld direct op een project geboekt worden.

AMF biedt een geïntegreerde projectenmodule met diverse mogelijkheden:

 • Projectbeheer en bewaking;
 • Voor- en nacalculatie;
 • Urenverantwoording;
 • Voorraadbeheer;
 • Facturatie;
 • Rapportages.
Grip op uw service

Service en Onderhoud

Parkmanager Abonnementen en Technische gegevens

Deze module is speciaal ontwikkeld voor bedrijven welke regelmatig service en/of onderhoud plegen, zoals serviceorganisaties, callcenters, interne helpdesks en bedrijven met serviceabonnementen. De levensduur van apparaten en de duur van contracten, alsmede de voorkomende storingen en gepleegd(e) onderhoud en reparaties zijn overzichtelijk vast te leggen. De module beschikt over een uitgebreide helpdeskfunctie waarmee storingen compleet kunnen worden geadministreerd van de eerste aanmelding, het verloop en de oplossing tot aan de eventuele financiële afhandeling. De historie kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij kennismanagement binnen uw bedrijf. De module kan ook worden gebruikt voor het registreren van uw verhuurcontracten.

Parkmanager Opdracht

Deze optie maakt het beheren van uw werkorders eenvoudig. Dankzij de vele mogelijkheden en het overzichtelijke invoerscherm houdt u volledig grip op uw buitendienst en servicecalls. Bij het maken van werkorders kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld storingscodes, specialismen, standaard werkzaamheden en opdrachtcodes. Uiteraard kunt u direct controles uitvoeren op lopende contracten en responstijden. U kunt opdrachten koppelen aan zowel objecten als aan klanten. Deze optie is ook uitermate geschikt voor het beheren van uw helpdesk.

Efficiënte planningstool

Planningstool

De AMF Planningstool is verkrijgbaar in een drietal opties:

 • Plannen van service- en onderhoudsopdrachten;
 • Plannen van productie;
 • Plannen van transport.

De AMF Planningstool heeft onder andere de volgende functionaliteit:

 • Het eenvoudig visueel plannen door het slepen van de opdracht naar de agenda van een medewerker en/of machine;
 • Uren Boeken middels geplande opdrachten;
 • Meerdere agenda’s tegelijk in één overzicht;
 • Locaties weergeven op Google Maps.
AMF-Exchange Koppeling

Exchange Koppeling

Microsoft Exchange is een betrouwbare en gebruiksvriendeljjke oplossing voor e-mail, agenda taken en contactpersonen. Exchange kunt u onderweg, thuis en op kantoor gebruiken.

Introductie Exchange:

De AMF – Exchange Koppeling bevalt de volgende functionaliteit:

 1. Een geïntegreerde koppeling met Outlook voor al uw e-mailverkeer. Ontvangen en verstuurde e-mailberichten kunt u koppelen aan de betreffende relatie. U en uw collega’s hebben zo op ieder moment inzicht in alle correspondentie met relaties.
 2. Een koppeling naar de Outlook agenda.
 3. Een koppeling van de AMF taken naar de Outlook taken.

Om van deze optie gebruik te kunnen maken zijn de volgende aanvullende zaken noodzakelijk: een Microsoft Exchange Server-licentie (geadviseerd wordt deze op een andere als de AMF server te installeren) en een Microsoft Outlook 2003-licentie (of hoger). Ook is het mogelijk te koppelen met Office 365 in combinatie met Exchange Online. Vraag hiervoor naar de voorwaarden.

Meer informatie over Exchange

AMF-Transsmart Koppeling

Transsmart Koppeling

Transsmart automatiseert het logistieke proces tussen uw leveranciers, magazijnen en klanten. De informatie die ontstaat tijdens dit transportproces wordt naadloos uitgewisseld tussen alle partijen in de keten. Met de AMF – Transsmart Koppeling in combinatie met een Transsmart abonnement is het mogelijk om orders vanuit AMF geautomatiseerd aan te bieden aan Transsmart.

Transsmart is dé multiplatform transportboekings-software voor alle logistiek tussen magazijn, vervoerder en klant (voor zowel pakketten als pallets)

 

In de AMF – Transsmart Koppeling zijn alle stappen opgenomen:

 1. Ingave van de zending;
 2. Keuze transportwijze en vervoerder;
 3. Boeken transport;
 4. Printen label(s) en benodigde papieren;
 5. Track & Tracing;
 6. POD – bericht (bewijs van aflevering);
 7. Standaardrapportages;
 8. Alle logistieke gegevens zijn voor uw medewerkers beschikbaar in elk leveringsdossier, uw klanten worden geïnformeerd via een e-mail bericht

Wat kunt u bereiken door met AMF – Transsmart Koppeling te gaan werken:

 1. Beter en geautomatiseerd expeditie proces;
 2. Sneller detecteren van afwijkingen;
 3. Verhoging klanttevredenheid;
 4. Goedkopere transportkosten.

Meer informatie over Transsmart

Bumbal Koppeling

Eenvoudig en snel routes optimaliseren? Waar planning nog handmatig gebeurt en/of monteurs en chauffeurs zelf de volgorde van routes bepalen valt er waarschijnlijk nog veel winst te behalen. Bumbal is in dit geval de oplossing. Automatisch en snel de perfecte route plannen voor uw chauffeur of servicemonteur. Bumbal is geïntegreerd in AMF Bedrijfssoftware.

Geef op debiteur en/of abonnee niveau in AMF Bedrijfssoftware parameters op waar rekening mee moet worden gehouden bij de planning. Als voorbeeld: standaard bezorgdag, voorkeur chauffeur/monteur, openingstijden, lostijd, prioriteit  etc.. Dit kan naar wens worden ingericht en verschilt per organisatie.

Plan snel en efficient routes, volledig geintegreerd met Planning en Portable

Aan de hand van de vele parameters bepaalt Bumbal de ideale route per chauffeur of monteur, indien gewenst kan deze eventueel gecorrigeerd worden. Op het moment dat een bezorging of servicebezoek op een specifieke dag niet mogelijk is, stijgt automatisch de prioriteit van de melding zodat deze met het volgende bezoekmoment mee gaat.

Een van de praktijkvoorbeelden: door integratie met Verkooporders en Planning en Portable een selectie aan verkooporders wat betreft route te optimaliseren, naar de grafische planning te exporteren waarvan uit de chauffeurs deze vanuit AMF Portable (mobiele app) afhandelen.

Voor snel en automatische routeplanning, de oplossing!

AMF-Mailchimp Koppeling

MailChimp Koppeling

Veel tijd kwijt aan het bijwerken van de e-mail adressenlijst? Met het gebruik van het e-mail marketingprogramma Mailchimp worden relaties niet alleen meer in AMF beheert. Gegevens worden vaak handmatig over genomen in AMF Relatiebeheer (CRM) of vanuit Relatiebeheer naar Mailchimp. Dit overnemen kan veel tijd kosten en is daarnaast foutgevoelig. Hoe gemakkelijk zou het zijn dat bij het aanmaken van een nieuwe contactpersoon in AMF, deze direct geabonneerd kan worden op de nieuwsbrief?

Met de koppeling tussen AMF Relatiebeheer en Mailchimp worden email-adressen vanuit AMF gesynchroniseerd naar Mailchimp en vanuit Mailchimp naar AMF. Abonnementen op nieuwsbrieven toevoegen, wijzigen, aanvullen, stopzetten, enz., allemaal eenvoudig standaard vanuit AMF Relatiebeheer aan te sturen. Met deze integratie is de abonneelijst voor de nieuwsbrief altijd actueel en wordt niemand gemist bij de verzending van de nieuwsbrief.

Doelgroepsegmentatie

Naast het standaard synchroniseren van contactpersonen kunt u met deze koppeling ook per lijst groepen en interesses aanmaken en beheren,  deze ook worden ook vanuit Mailchimp ingelezen of bijgewerkt. Door te werken met doelgroepen en interesses komt de nieuwsbrief met de juiste boodschap bij de juiste groep mensen terecht. Een mooie tool voor doelgerichte marketing.

Voordelen van de Mailchimp-integratie:

 • altijd up-to-date mailinglijst;
 • automatische toevoeging en wijziging van gegevens van AMF Relatiebeheer naar MailChimp en vice versa;
 • synchronisatie email-adressen vanuit AMF Relatiebeheer segmenteren naar groepen in MailChimp;
 • juiste boodschap bij juiste groep;
 • tijdwinst en voorkomen van overtik fouten door het niet meer handmatig overnemen van gegevens.

 

Advies of offerte? Neem contact op met onze specialisten



*


*



*



*