Voorraadbeheer voor laboratoria

Voorraden handmatig bijhouden? Dat is verleden tijd met AMF Bedrijfssoftware. Een totaaloplossing voor uitgebreid artikel- en voorraadbeheer, automatische inkooporders en geïntegreerde mobiele (barcode) scanoplossingen. Meer controle over voorraden binnen ziekenhuizen, laboratoria en zelfstandige magazijnen!

Voorraadbeheer voor laboratoria

Voorraadbeheer voor laboratoria

AMF Voorraad is door de modulaire opbouw als een op zichzelf staande oplossing te gebruiken en wordt op deze wijze veel toegepast voor het beheer van voorraden binnen ziekenhuizen, laboratoria en bij zelfstandige magazijnen.

De voorraden binnen uw magazijn worden veelal nog handmatig bijgehouden, er wordt besteld aan de hand van wekelijkse tellingen. Inmiddels is uw magazijn verspreid over meerdere locaties of zo groot geworden, dat u de controle gaat verliezen. Gebruik maken van de ERP-applicatie van uw organisatie is geen optie, daar deze applicatie meestal uitsluitend gebruikt wordt voor de financiële administratie en de kosten voor een uitbreiding niet in verhouding staan. Een oplossing is dan nabij: AMF Voorraad, betaalbare en schaalbare software voor een effectief voorraadbeheer. AMF Voorraad is als een op zichzelf staande module te gebruiken, maar kan ook (toekomstig) uitgebreid worden met o.a. een inkoopmodule, scanning en meerdere magazijnen.

Minder veiligheidsvoorraad en misgrijpen waardoor de productie niet stil valt

Eenvoud

Eén van de kenmerken van het magazijn van een ziekenhuis of laboratorium is dat deze 24 uur per dag open dient te zijn en een magazijnmedewerker vaak ontbreekt. Door de gebruiksvriendelijke werking van AMF Voorraad is iedere medewerker in staat om op eenvoudige en snelle wijze artikelen in of uit te boeken.


Enkele kenmerken van AMF Voorraad:

  • Per artikel uitgebreide omschrijvingen en zoekgegevens;
  • Minimum- en maximumvoorraad en bestelgrootte in te stellen;
  • Vastleggen van leverancier, bestelnummers en eventuele alternatieve leveranciers, inkoopprijzen, etc.;
  • Vastleggen van opslagcondities (droog, koel, vriezer, etc.);
  • Werken met meerdere magazijnen, per magazijn locaties vastleggen;
  • Artikelen kunnen op partij-, serie- of lotnummer worden in- of uitgeboekt;
  • T.H.T. registreren en automatisch controleren op T.H.T. bij in- en uitgifte;
  • Diverse overzichten en rapportages zoals een besteladvies en uitgifte per afdeling of persoon;
  • Eenvoudig uit te breiden met diverse opties zoals scanning en een inkoopmodule.

Door controle verdwijnt er minder voorraad met onbekende bestemming

Voordelen

AMF Voorraad verdient zichzelf, uit de praktijk gebleken, door een effectiever voorraadbeheer binnen enkele maanden tot 2 jaar terug (afhankelijk van uw situatie). Genoemde voordelen zijn o.a. minder veiligheidsvoorraad, minder misgrijpen en hierdoor stilvallen van productie, minder spoedbestellingen/koerierskosten, minder verlies van bederfelijke goederen en door controle verdwijnt er minder voorraad met onbekende bestemming.

Voor inspiratie en ervaringen uit de branche lees het referent verhaal van:

Krachtige software voor voorraadbeheer in laboratoria en ziekenhuizen
meer informatie

Meer weten over voorraadbeheer in laboratoria en ziekenhuizen?

36