Maak kennis met Dynamicweb en PIM

Dynamicweb heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van Product Informatie Management, kortweg PIM. Een PIM-systeem kan helpen uw e-commerce oplossingen naar een hoger niveau te tillen.


Waar hou jij je productinformatie? Wij, bij Dynamicweb, zien dat nog veel bedrijven hun productinformatie op een decentrale plek opslaan.
Een deel in het ERP-systeem, in combinatie met Excel bestanden en een assetdatabase ergens op een server, of zelfs lokaal. Maar weet je dat hier onnodig risico’s mee loopt? Hoe hou jij overzicht op je datakwaliteit? Hoe weet je zeker dat je naar alle kanalen dezelfde informatie verzendt? En hoe gaat je ERP er mee om als je video’s of andere zware image bestanden aan je ERP product info hangt?

Product Informatie Systeem

Een Product Informatie Systeem, afgekort PIM, is hier een handige tool voor. Met een PIM ga je op een gestructureerde manier met je data om. Het creëert een single source of truth als het gaat om jouw productdata

PIM maakt ook nog eens het verrijkingsprocess gemakkelijker. Waarbij je in het ERP één voor één producten moet openen voordat je ze kan verrijken, heeft PIM ingebouwde tools zitten die je helpen tijdens het verrijkingsproces. Neem bijvoorbeeld tools als bulk-editing, informatie uit datapools halen of overerving van productdata. Allemaal tools die het verrijkingsprocess meer vergemakkelijken en ervoor zorgen dat gegevens die gelijk moeten zijn, ook gelijk aan elkaar zijn.

Zijn jouw producten onderhevig aan wettelijke bepalingen of moet bepaalde data gevuld zijn voordat je kan publiceren?

Met een combinatie van workflow, compleetheidsindicatoren en slimme zoekopdrachten hou jij track op je datakwaliteit. Zo kan je controleren of alle gegevens zijn gevuld voordat het product gepubliceerd wordt.
Is alle productdata gevuld en zijn de afbeeldingen toegevoegd? Dan is het tijd om je producten te gebruiken. Dit kan publicatie zijn in je eigen webshop, maar ook naar Marktplaats.nl of Amazon. Met een PIM kan je direct publiceren naar diverse kanalen. Maar ook kan je de data gebruiken tijdens het maken van brochures met onze InDesign connector. Zo ben je zeker dat op ieder platform dezelfde data wordt gebruikt. Kortom, een PIM helpt je grip te houden op jouw productdata en zorgt ervoor dat op ieder kanaal dezelfde productdata wordt gepubliceerd zonder uitzonderingen.

Wil jij ook:
  • Eén centrale plaats voor je productinformatie?
  • Rijke en accurate productinformatie beschikbaar hebben & stellen?
  • Op alle platformen dezelfde informatie publiceren?
  • Kosten verlagen door efficiënter te werken?

Vul dan vandaag nog de ROI-sheet PIM in via Dynamicweb en kom te weten hoeveel kosten u kunt besparen op het bijhouden van productinformatie.

Lees het volgende bericht

Maak kennis met Jesse!

Na het maken van een wereldreis werd hem één ding al gauw duidelijk: “Ik wil meer interactie met de klant hebben en ik...
Microsign Business Software
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Contactgegevens
T 088 850 9650
E info@microsign.nl
Copyright Microsign Business Software 2024
Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap