Veranderingen SQL-database

Steeds vaker krijgen wij de vraag of het mogelijk is om veranderingen (changes) op de SQL-database middels logging bij te houden.
Het bijhouden van changes kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij foutopsporing, beveiliging, performance analyse of auditing (wie kan bij welke informatie).


Logging biedt veel voordelen bij het achteraf analyseren en controleren. Om deze reden is er de laatste tijd veel aandacht voor logging met name vanuit accountants. Het goede nieuws is dat op alle tabellen binnen de SQL-database changes kunnen worden geregistreerd.

Toch gaan wij (en andere leveranciers) hier terughoudend mee om. Waarom? Het bijhouden van changes kost veel tijd, rekenkracht en opslagcapaciteit. De ene omgeving gaat hier beter mee om dan de andere. De ene gebruiker merkt helemaal niets terwijl bij een andere organisatie al deze extra handelingen ervoor kunnen zorgen dat AMF onwerkbaar traag wordt.
Dit is de reden waarom wij het bijhouden van alle mogelijke wijzigingen niet standaard aanzetten en eerst een analyse uitvoeren om te bekijken hoe dit binnen jouw omgeving gaat uitpakken.

Heb je behoefte om changes vast te leggen? Neem contact met ons op en wij gaan samen bepalen wat in jullie situatie wel of niet kan.

Lees het volgende bericht

Wij verwelkomen Miguel, Nathan en Charles 

Na een succesvolle stageperiode bij Microsign Business Software blijven Miguel, Nathan en Charles wat langer bij ons “plakken”. Ze gaan zich bezig houden met nieuwe...
Microsign Business Software
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Contactgegevens
T 088 850 9650
E info@microsign.nl
Copyright Microsign Business Software 2024
Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap