Estafette Odin

Estafette Odin BV is een ketenorganisatie gericht op het samenwerken tussen producenten, groot- en detailhandel en consumenten in de biologisch-dynamisch en biologische voedingssector.


Als ketenorganisatie streeft Estafette de volgende doelstellingen na:

  • Realiseren van de best mogelijke voedingskwaliteit;
  • De afstemming van vraag en aanbod van vaste afnemers en leveranciers verzorgen;
  • Zorgen voor continuïteit en een redelijke prijsvorming voor producenten en afnemers.

Estafette bestaat uit drie verschillende onderdelen:

De groothandel en centrale vestiging bevinden zich in Geldermalsen. Hier verzorgt Estafette de aanvoer en distributie van een compleet assortiment biologisch-dynamische en biologische producten. Dit komt rechtstreeks van een vaste groep boeren, telers, verwerkers en andere producenten uit binnen- en buitenland voor de eindafnemers van Estafette.

De Odin Abonnementen en Odin Webwinkel verzorgen de bekende groenten- en fruittassen voor particulieren. Twaalf jaar geleden opgericht, met tegenwoordig bijna 20.000 abonnees die dagelijks hun groente- en/of fruit abonnement ophalen bij één van de circa 350 afhaalpunten waar de producten van Odin worden verkocht. Daarnaast heeft Estafette ook achttien eigen biologische eetwinkels. Hier wordt een compleet assortiment aan biologisch-dynamische en biologische producten verkocht.

De Estafette eetwinkels zijn gevestigd in Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam (4x), Arnhem, Bergen NH, Breda, Delft, Den Haag-Leidschenveen, Dordrecht, Driebergen, Ede, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Zutphen. Estafette maakt al ruim 25 jaar gebruik van AMF. “Het is prettig dat Microsign door de jaren heen telkens aan onze veranderende wensen kan voldoen. Er zijn korte lijnen tussen Estafette en Microsign. In de levensmiddelen- branche zijn afwijkende automatiseringsvraagstukken geen uitzondering. Het is dan ook erg fijn dat AMF snel kan worden aangepast aan de veranderingen binnen de organisatie”, aldus Bonne den Hoed, hoofd automatisering bij Estafette. Het invoeren van orders gebeurt op de centrale vestiging in Geldermalsen. Bijzonder hieraan is dat bij de orderinvoer in AMF puur en alleen het toetsenbord gebruikt wordt om zo de snelheid van order-invoer te waarborgen.

Bonne den Hoed: “Orders, veelal bestaand uit een groot aantal orderregels, komen binnen vanuit de Odin-afhaalpunten, natuurvoedingswinkels en zeventien eigen winkels. Deze worden voor 15% handmatig door de verkoopbinnendienst ingegeven en voor de rest wordt gebruik gemaakt van een handterminal-applicatie. Door de snelle invoer van grote hoeveelheden orderregels moet AMF in korte tijd veel validaties uitvoeren, denk aan het bijwerken van voorraadposities en berekenen van prijs-afspraken. Dit vergt veel van een ERP-pakket, maar AMF kan deze belasting prima aan.” Middels de optie ‘Partijen’ kan Estafette haar producten van inkoop tot en met de geleverde producten bij de eindklant uitstekend volgen. Er zijn diverse opvraagfuncties om snel te achterhalen uit welke partij de klant haar producten heeft ontvangen.

“Met AMF zijn we flexibel en wordt er efficiënt gewerkt”

Met de Fustadministratie binnen AMF kan Estafette op een eenvoudige wijze het verbruik van rolcontainers en pallets administreren. “Op deze manier hebben wij op ieder moment inzicht in de hoeveelheid fusten die uitstaan per debiteur of per artikel.” aldus Bonne den Hoed. Zowel uitgaande als inkomende fusten wordt geregistreerd bij Estafette.

Groothandel
Biologische voedingsmiddelen
201 - 400
1991
Vragen of meer informatie

Neem gerust contact met ons op

Lees het volgende klantverhaal

Dijkman Elektrotechniek

Dijkman Elektrotechniek is al 50 jaar lang een bedrijf dat niet in grote getallen denkt, maar juist een bijdrage wil leveren aan de specifieke wensen en...
Microsign Business Software
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Contactgegevens
T 088 850 9650
E info@microsign.nl
Copyright Microsign Business Software 2024
Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap