Van de Pol Hout- en Bouwmaterialen

Rond 1961 begon Job van de Pol met de handel in sloophout. Nu, ruim 54 jaar later, is Van de Pol Hout- en Bouwmaterialen onder leiding van zoon Jan Dirk van de Pol doorgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van A-merk bouwproducten voor aannemers en bouwbedrijven.


Bij Van de Pol zijn 80 mensen werkzaam, verdeeld over 2 vestigingen. Op de locatie Kootwijkerbroek beschikt Van de Pol over een uiterst moderne en compleet vernieuwde showroom, waar men ook terecht kan voor keukens, badkamers en accessoires. “Vaak stuurt de aannemer zijn klanten hier naartoe om voor bijvoorbeeld het nieuwe huis de stenen en deuren uit te zoeken”, aldus Ronnie Schut, onder andere verantwoordelijk voor de automatisering bij Van de Pol.

Bij Van de Pol werkte men met een verouderd DOS-pakket. Ronnie Schut: “Er was sprake van een overstap naar de Windows versie. Doordat er bij een bouw- materialenhandel specifieke zaken om de hoek komen kijken wilden we hier ook een oplossing voor binnen ons nieuwe automatiserings- systeem.

Na een oriëntatieperiode zijn we terecht gekomen bij Microsign Bedrijfssoftware. Microsign levert het softwarepakket AMF waar inmiddels meerdere bouwmaterialenhandels mee werken.” Van de Pol Bouwmaterialen werkt veel met prijsafspraken. Men kan eenvoudig per klant in combinatie met productgroep en periode een prijsafspraak maken. Voor een snelle order-invoer gebruikt men de historieknop, per klant kan men bij het invoeren van een artikel direct zien wat in het verleden de prijs en aantal voor die klant is geweest. Ook hebben de klanten bij Van de Pol de mogelijkheid prijzen van artikelen op te vragen via internet. Dit gebeurt via de optie E-commerce van AMF. De inkoopprijzen voor de klant zijn dan direct zichtbaar.

“Specifieke oplossingen voor de bouwmaterialenhandel zien we terug in AMF”

“Vanaf eind 2011 zijn we bij Van de Pol volledig digitaal gaan werken (papierloos) en ook hiervoor heeft Microsign een aantal mooie oplossingen gemaakt, waardoor alle output automatisch digitaal opgeslagen wordt en ook erg makkelijk digitaal is terug te vinden”, aldus Ronnie Schut. Bij Van de Pol werkt men met een draadloze scanner die continu in verbinding staat met AMF.

Deze scanfunctie biedt veel voordeel en heeft de volgende opties:

  • Binnenboeken goederen;
  • Overboeken goederen;
  • Voorraad tellen;
  • Verkoop order;
  • Orders picken;
  • Inkoop order.

De aannemer kan de bouwmaterialen inladen, de verkoper scant ze buiten op locatie en de afleverbon rolt er bij de balie uit. Dit scheelt veel tijd en extra handelingen voor Van de Pol.

Groothandel
Hout- en bouwmaterialen
51 - 100
1999
Vragen of meer informatie

Neem gerust contact met ons op

Lees het volgende klantverhaal

Estafette Odin

Estafette Odin BV is een ketenorganisatie gericht op het samenwerken tussen producenten, groot- en detailhandel en consumenten in de biologisch-dynamisch en biologische voedingssector. Als...
Microsign Business Software
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Contactgegevens
T 088 850 9650
E info@microsign.nl
Copyright Microsign Business Software 2024
Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap