ProCoatings Verfgroothandel

Met meer dan 25 jaar ervaring in de verfbranche en filialen in Alkmaar, Almere, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam West, Eemnes Haarlem, Katwijk, Leiden, Purmerend, Rijswijk, Volendam en Utrecht vormen ze een sterke, groeiende, servicegerichte en zeer betrouwbare partner in Noord-Holland, Zuid-Holland en Centraal Nederland.


ProCoatings is ontstaan door de fusie tussen Keek Coatings en Warger Verf. “De keuze voor een ERP-pakket was simpel, zowel Keek Coatings als Warger Verf werkten allebei al met AMF, hetgeen beide partijen bijzonder goed beviel. Toentertijd werkten we nog met twee verschillende administraties; op 1 juni 2007 fuseerden Keek Coatings en Warger Verf tot één onderneming.” aldus Peter Broerse, extern adviseur van ProCoatings.

Peter Broerse: “Door fusies/overnames en autonome groei worden een aantal grote groothandels in de verfbranche alleen maar groter. Dezelfde trend vind je aan de kant van onze afnemers, de grote schildersbedrijven worden steeds groter. Dit merken wij als leverancier door de toenemende eisen die onze afnemers stellen. Zo willen zij bijvoorbeeld steeds meer digitale bestanden en digitale prijslijsten in plaats van alles op papier. AMF biedt hier een goede oplossing voor op een gebruiksvriendelijke manier. Ook voor de interne organisatie halen wij zeer veel managementinformatie uit AMF.”

“Een goede oplossing op een gebruiksvriendelijke manier”

Kenmerkend voor de verfbranche zijn de prijsafspraken die de leveranciers met haar afnemers op de diverse producten hebben. ProCoatings heeft meer dan 3.500 afnemers waarmee in totaal meer dan 20.000 verschillende prijsafspraken zijn gemaakt, naast de bestaande kortingsafspraken per afnemer. Om dit allemaal up-to-date te houden en dagelijks te voorzien van de nieuwste afspraken, debiteurinformatie, etc., werkt ProCoatings met een ‘Master database’.

“Deze manier van werken heeft geleid tot minimaal verlies op openstaande debiteuren en een gezonde debiteurenportefeuille.”

In deze ‘Master database’ worden alle prijs-afspraken en de bijhorende informatie per debiteur vastgelegd. Vervolgens worden automatisch de databases bij ieder filiaal gesynchroniseerd met de centrale database van ProCoatings. Prijsafspraken worden op deze manier eenmalig ingevoerd en ieder filiaal beschikt over de juiste debiteur-gegevens. ProCoatings houdt aan de verkoopzijde van AMF scherp toezicht op haar debiteuren. Peter Broerse: “Per debiteur wordt de door ons vastgestelde kredietlimiet scherp in de gaten gehouden. Op het moment dat een debiteur zijn limiet heeft overschreden krijgt de balieverkoper het bericht dat de betreffende debiteur is geblokkeerd door AMF. Vanaf dit moment is het niet meer mogelijk een verkooporder in te voeren. Voor de debiteur zit er niks anders op dan openstaande betalingen te voldoen, omdat deze anders geen producten kan afnemen. Om misverstanden te voorkomen zijn alle kredietlimieten geautoriseerd. Alleen de gemachtigde personen hebben de mogelijkheid kredietlimieten per debiteur aan te passen.

Lees het volgende klantverhaal

Hodij Coatings

In gesprek met Carmen Hoogeveen van Hodij Coatings: totaalleverancier van lakken en coatings voor professioneel gebruik. Hodij Coatings staat voor meer dan 35...
Microsign Business Software
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Contactgegevens
T 088 850 9650
E info@microsign.nl
Copyright Microsign Business Software 2024
Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap