Brexit per 1-1-2021 een feit!

Zakendoen met het Verenigd Koninkrijk heeft vanaf 2021 impact op je administratieve processen. Is dit voor jouw bedrijf het geval, dan is het goed je hierop voor te bereiden. In dit artikel lees je hier meer over.


Bedrijven die goederen importeren vanuit of exporteren naar de Europese Unie hebben een EORI-nummer nodig.

Vanaf 1 januari 2021 hebben bedrijven die goederen importeren vanuit of exporteren naar het Verenigd Koninkrijk een apart Brits EORI-nummer nodig. Tot die tijd zijn de Europese EORI-nummers ook geldig in het Verenigd Koninkrijk.

Bedrijven die handeldrijven met het Verenigd Koninkrijk op basis van een Europees EORI-nummer worden geadviseerd om een Brits EORI-nummer aan te vragen.

Als je zakendoet met het Verenigd Koninkrijk dien je vanaf 01-01-2021 bepaalde documenten te voorzien van dit EORI-nummer. Het Europese EORI-nummer is je btw-nummer zonder de business unit, dus als het btw-nummer NL001234567B01 is, wordt het EORI-nummer NL001234567.

Voor eventuele ondersteuning bij het aanpassen van lay-outs/documenten kun je contact opnemen met onze helpdesk.

OB Aangifte

Binnen AMF is er één programma waar wordt bepaald of een land binnen of buiten EU valt, en dat is “Landenstam” onder “Landen en valuta”. Hier kan je aanpassen of landen binnen of buiten de EU vallen. Let op: om de juiste rapportages te krijgen dien je voor rapportages t/m 31-12-2020 het vinkje “EU” aan te hebben staan bij Engeland wanneer je de rapportage draait, zoals de OB Aangifte. Bij rapportages na 31-12-2020 dien je het vinkje “EU” uit te hebben staan bij Engeland wanneer je de rapportage draait.

Lees het volgende bericht

Nieuw: Generieke API-connector

Goed nieuws! Wij hebben een generieke API-connector ontwikkeld waarmee gestandaardiseerde koppelingen met een groot aantal applicaties ontwikkeld kunnen worden. Maar wat is een...
Microsign Business Software
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Contactgegevens
T 088 850 9650
E info@microsign.nl
Copyright Microsign Business Software 2024
Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap