Nieuw: Generieke API-connector

Goed nieuws! Wij hebben een generieke API-connector ontwikkeld waarmee gestandaardiseerde koppelingen met een groot aantal applicaties ontwikkeld kunnen worden. Maar wat is een API nu eigenlijk en wanneer kun je deze inzetten? In dit artikel lees je hier meer over.


API, je zal er vast wel eens van gehoord hebben. Wat is een API (Application Programming Interface) nu precies? Kort gezegd is het een interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties of computerprogramma’s met elkaar communiceren. Zonder het te weten hebben wij elke dag met API’s te maken. Je opent een nieuws- of telebankierapp op je telefoon en de API zorgt ervoor dat je razendsnel de gevraagde gegevens ontvangt. Geen ingewikkelde synchronisaties, maar enkel die informatie die je op dat moment nodig hebt.

Als metafoor, je zit in een restaurant en wil wat bestellen. Je kán naar de keuken lopen en alle gerechten bekijken. Je kan ook aan de ober (in dit voorbeeld de API) vragen welke maaltijden snel beschikbaar zijn. De ober verzorgt tussen jou en de keuken de communicatie en komt terug met beschikbare opties. Bij een API is er altijd sprake van een vraag en een direct antwoord.

De communicatie tussen twee verschillende applicaties vindt steeds meer plaats via API’s, volgens velen zelfs het belangrijkste communicatiemiddel tussen applicaties in de toekomst. Feit is dat steeds meer aanbieders (kredietverstrekkers, routebepaling, beschikbare voorraad, etc.) op deze wijze hun informatie verstrekken i.p.v. met dagelijkse synchronisaties.

Microsign heeft een generieke API ontwikkeld waarmee gestandaardiseerde koppelingen met een groot aantal applicaties ontwikkeld kunnen worden. Voor meer informatie over de inzet van API’s kun je contact met ons opnemen.

Lees het volgende bericht

mijn.microsign.nl is vernieuwd!

Misschien is het je al wel opgevallen: de afgelopen periode is ons klantenportaal volledig vernieuwd. In dit artikel meer informatie over het nieuwe...
Microsign Business Software
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Contactgegevens
T 088 850 9650
E info@microsign.nl
Copyright Microsign Business Software 2024
Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap