Business Intelligence vanaf nu beschikbaar voor AMF

Microsoft Power BI is één van de sterkst groeiende oplossingen op het gebied van Business Intelligence. In dit artikel meer informatie over Microsoft Power BI en de ontwikkelde interface tussen AMF Bedrijfssoftware en deze krachtige en flexibele oplossing voor Business Intelligence.


Een moderne bedrijfsvoering kan niet zonder krachtige en interactieve rapportages. Dankzij Microsoft Power BI is Business Intelligence beschikbaar én betaalbaar voor ieder type onderneming, groot of klein.  Zelf eenvoudige en complexe rapportages bouwen of tot nieuwe inzichten komen kan door bijvoorbeeld verbanden te zien tussen omzet, marge, klanten, vertegenwoordigers en  regio’s. De gemaakte rapportages en dashboards zijn vanuit PowerBI-desktop direct met collega’s te delen via de webversie en/of de PowerBI-app die beschikbaar is voor tablet, telefoon en digitale horloge.

Video: Introductie Microsoft Power BI (Bron: Microsoft)

Over Microsoft Power BI en de beschikbare datamodellen

Microsoft Power BI is één van de sterkst groeiende oplossingen op het gebied van Business Intelligence. Wij zijn daarom ook trots op de door ons ontwikkelde generieke interface tussen AMF en Microsoft Power BI. Deze interface is onlangs tijdens een viertal goed bezochte sessies aan onze klanten gepresenteerd. Met de door Microsign ontwikkelde datamodellen en de meegeleverde voorbeeldrapportages kunt u direct met PowerBI aan de slag. Het zelf opzetten van het onderliggende datamodel kost namelijk veel tijd en omdat Microsign als geen ander de structuur van AMF en de onderliggende database kent, hebben wij deze ontwikkeling reeds voor u gerealiseerd. Ongestructureerde data is hiermee vanuit AMF (SQL-database) gestructureerd en gevalideerd beschikbaar voor rapportage binnen Microsoft Power BI. De volgende datamodellen en voorbeeldrapportages zijn uit AMF voor u beschikbaar:

  • Sales (omzet/marge per debiteur, productgroep, vertegenwoordiger);
  • Financieel (omzet/resultaten);
  • Liquiditeit (prognose).

Doorzomen, centraal beheer en het delen van rapportages

Binnen rapportages nieuwsgierig naar waar de extra omzet of marge vandaan komt? Vanuit de visuele weergaves kunt u eenvoudig top-down doorzoomen naar bijvoorbeeld vertegenwoordiger, klant, artikel of artikelgroep. Ook data van buiten de organisatie kan geïntegreerd worden in dashboards. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om interne data over klanten te koppelen aan externe data, zoals data van profielen op sociale media. Met Power BI kunnen directie, management en medewerkers alle data die beschikbaar is in een organisatie in de gaten houden.

Het grote voordeel van PowerBI (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Excel) is dat de benodigde data centraal beheerd en onderhouden wordt. Dit zorgt ervoor dat de gehele organisatie altijd naar dezelfde data kijkt en  dezelfde analyses kan toepassen. Daarnaast is het mogelijk om visuele en/of dynamische rapporten te distribueren naar de PowerBI-app of webbrowser; zo beschikken medewerkers, management en directie tijd- en plaatsonafhankelijk over dezelfde data en rapportages.

Lees het volgende bericht

Uitbreiding supportdesk

Wederom uitbreiding op onze supportdesk, heeft u al kennis gemaakt met Wim Duitman? In de laatste nieuwsbrief hebben wij u voorgesteld aan onze...
Microsign Business Software
Burgemeester Roelenweg 24
8021 EW Zwolle
Contactgegevens
T 088 850 9650
E info@microsign.nl
Copyright Microsign Business Software 2024
Privacyverklaring | Disclaimer | Sitemap